ΤΣΙΓΓΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΪΟΥ 2012 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΓΓΡΟΣ   
Τετάρτη, 02 Μάιος 2012 21:15
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΪΟΥ 2012 ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΤΣΙΓΓΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ Π.Υ.Σ.Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                         Ιωάννινα 2-5-2012

ΤΗΛ:6974387423

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΜΑΪΟΥ 2012

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 26-4-2012 συνεδρίασε το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και οι μεταθέσεις.

Ο λόγος που δεν έχουν ανακοινωθεί τα οργανικά κενά  έως τώρα, είναι το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν σταλεί στις Διευθύνσεις οι μεταβολές των σχολικών μονάδων(ιδρύσεις-καταργήσεις-προαγωγές- υποβιβασμοί ).

Αν και δόθηκε προφορική οδηγία του αρμόδιου τμήματος ότι μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία, αποφασίστηκε να ζητηθεί, με έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Ιωαννίνων,  γραπτή ενημέρωση για το χρόνο ανακοίνωσης των σχολικών μεταβολών.  

Το ότι συνεχίζεται η τακτική των προφορικών εντολών αλλά και η  τακτική στο να μη δίνεται απάντηση σε πολλά έγγραφα της Διεύθυνσης φανερώνει ότι κάτι δεν πάει καλά στο Υπουργείο μας εδώ και καιρό.

Επίσης θα ۥθελα να σας ενημερώσω και για τα παρακάτω θέματα:   

1.  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

α) Οι αναδρομικές κρατήσεις των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2011 τελειώνουν με το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Από 1η  Ιουνίου ο μισθός θα καταβάλλεται κανονικά χωρίς κρατήσεις.

β) Με εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Αρ. Πρωτ. οικ. 2/20433/0022/8-3-2012) κοινοποιούνται οι διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 32 του ν. 4038/2012(ΦΕΚ 14 Α΄) «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015.», σύμφωνα με τις οποίες καταργείται από τότε που ίσχυσε το δεύτερο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 29 του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α΄), το οποίο προέβλεπε τη μη προσμέτρηση για τη μισθολογική εξέλιξη του υπαλλήλου του πλεονάζοντος χρόνου που απέμενε μετά την αρχική του ένταξη στους οικείους βαθμούς, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 του ίδιου νόμου.

Έτσι λοιπόν τυχόν χρόνος που πλεονάζει, μετά την αρχική κατάταξη του υπαλλήλου, θα λαμβάνεται υπόψη για τη συμπλήρωση της διετίας ή τριετίας (ανάλογα με το βαθμό) για τη χορήγηση του επόμενου μισθολογικού κλιμακίου του ίδιου βαθμού.

Σε εφαρμογή όλων των παραπάνω ξεκίνησε με τη μισθοδοσία του Μαΐου και υπολογίστηκε έως και το μήνα Απρίλιο, η αναδρομική καταβολή των διαφορών που προκύπτουν για όσους από 1η Νοεμβρίου 2011 και μετά είχαν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο  για αλλαγή  Μ.Κ.

Έτσι για παράδειγμα, αν κάποιος την 1η  Νοεμβρίου κατατάχτηκε στο Δ΄ Βαθμό και είχε πλεονάζοντα χρόνο για Μ.Κ.(όχι για βαθμό) 1 έτος  και 11 μήνες αυτό σήμαινε ότι το Δεκέμβριο συμπλήρωσε τον απαιτούμενο χρόνο των δύο ετών για αλλαγή μισθολογικού κλιμακίου. Άρα, στο μισθό του Μαΐου του καταβλήθηκαν αναδρομικά οι διαφορές που προέκυψαν έως και το μήνα Απρίλιο.

Με αφετηρία την κατάταξη που έγινε στις 1-11-2011, από εδώ και στο εξής, ο κάθε εκπαιδευτικός θα έχει το δικό του χρόνο για αλλαγή μισθολογικού κλιμακίου.

Να αναφέρω επίσης ότι για αλλαγή Μ.Κ. μπορεί να αναγνωριστεί και τώρα υπηρεσία στο δημόσιο που πληροί τις προϋποθέσεις του Ν. 3205/2003. Δεν μπορεί όμως να γίνει χρήση της προϋπηρεσίας για αλλαγή βαθμού.

γ)Η μισθοδοσία του μηνός Ιουνίου θα κατατεθεί στους λογαριασμούς μας από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών και όχι από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. όπως γινόταν έως τώρα.

Αφού αξιολογηθεί η διαδικασία και διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στους λογαριασμούς μας, θα δοθεί η δυνατότητα πληρωμής σε τράπεζα της αρεσκείας μας. Αυτό πιθανόν θα συμβεί μετά το μήνα Ιούλιο.

2.  ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ

α) Σύμφωνα με το άρθρο 329, παρ. 6, εδάφιο β΄ του  νόμου 4072/2012 (ΦΕΚ 86 τ.Α΄/11-4-2012) έγινε τροποποίηση του άρθρου 4 παρ.2 του Ν.3687/2008.

 Έτσι, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης παραίτησης για συνταξιοδότηση θα είναι η 10η Ιουλίου αντί για την 10η Αυγούστου. Εκτός αυτού καταργείται το άπρακτο δίμηνο που ίσχυε έως τώρα και γίνεται άπρακτη προθεσμία ενός (1) μήνα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Αυτό σημαίνει με άλλα λόγια ότι το αργότερο στις 10 Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία συνταξιοδότησης, γεγονός που βοηθάει στην καλύτερη εκτίμηση των λειτουργικών κενών κάθε ΠΥΣΠΕ.

β)  Όσοι σκέφτεστε να αναγνωρίσετε προϋπηρεσία για κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος καλό θα ήταν, για οικονομικούς λόγους, να το κάνετε έως το 2015, γιατί μέχρι  τότε η  αναγνώριση θα υπολογιστεί στο βασικό μισθό που παίρνατε τον Ιούνιο του 2011 που ήταν μικρότερος από το βασικό μισθό που παίρνετε τώρα.

3.  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Στο άρθρο 329 του Ν.4072/11-4-2012 που ψηφίστηκε πρόσφατα ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Πιο συγκεκριμένα στην παράγραφο 1 εδάφιο α αναφέρει ότι: Από το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 5 του άρθρου 7 του ν. 4024/2011 (Α΄ 226) απαλείφεται η φράση «των εκπαιδευτικών», που σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί εξαιρούνται από τον τρόπο αξιολόγησης των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων.

Στο εδάφιο β όμως αναφέρει ότι αν μέσα στην αποκλειστική ημερομηνία των τεσσάρων μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου δεν εκδοθεί προεδρικό διάταγμα  με το οποίο να «καθορίζονται τα όργανα, η διαδικασία και τα κριτήρια της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και η βαρύτητα των επί μέρους κριτηρίων για την προαγωγική εξέλιξη και την αξιολόγηση της θητείας των εκπαιδευτικών σε θέσεις ευθύνης» τότε θα εφαρμοστούν και για τους εκπαιδευτικούς ότι προβλέπουν οι διατάξεις των άρθρων 7, 8 και 9 του ν. 4024/ 2011 δηλ. ό,τι και για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.

Καταλαβαίνουμε όλοι τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα της κατάστασης,  η οποία δεν μας αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.

Γι αυτό πιστεύω ότι ένα από τα θέματα που θα πρέπει να συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαΐου, θα πρέπει να είναι και αυτό.

                                                                            Πάντα στη διάθεσή σας

 

                                                               Τσίγγρος Δημήτρης                                                            

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 02 Μάιος 2012 23:19
 

ΚΑΙΡΟΣ

Ιωάννινα
Ιωάννινα °C
B

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ