ΔΗΜ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Τετάρτη, 31 Ιανουάριος 2024 21:26
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Τρίτη, 12 Δεκέμβριος 2023 20:11
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2023 07:09

ΔΑΚΕ


Συντάχθηκε απο τον/την Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τετάρτη, 17 Απρίλιος 2024 22:16
Συντάχθηκε απο τον/την Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τετάρτη, 15 Νοέμβριος 2023 18:50
Συντάχθηκε απο τον/την Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τρίτη, 30 Μάιος 2023 12:54

Ε.Ρ.Α.


Συντάχθηκε απο τον/την ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2022 16:25
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
Πέμπτη, 26 Μάιος 2022 14:53
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
Τρίτη, 03 Μάιος 2022 14:39

Α.Σ.Ε. - Π.Α.Μ.Ε.


Συντάχθηκε απο τον/την Α.Σ.Ε.-ΠΑΜΕ
Τρίτη, 04 Ιούνιος 2019 21:28
Συντάχθηκε απο τον/την Α.Σ.Ε.-ΠΑΜΕ
Τρίτη, 04 Ιούνιος 2019 21:25
Συντάχθηκε απο τον/την Α.Σ.Ε.-ΠΑΜΕ
Τετάρτη, 12 Δεκέμβριος 2018 19:22

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ


Συντάχθηκε απο τον/την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τρίτη, 02 Ιούνιος 2015 18:51
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τετάρτη, 20 Μάιος 2015 19:37
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τρίτη, 12 Μάιος 2015 19:06
Ανακοίνωση για την Αξιολόγηση PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την General   
Τετάρτη, 30 Ιανουάριος 2013 18:33

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  
   ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ιωάννινα,  2013

Αρ. Πρωτ.: 245

Ταχ. Δ/νση: Αράπη 1A -  45332 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Τηλ. - FAX: 26510 78747

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Ιστοσελίδα: www.syldnioa.gr

 

ΠΡΟΣ : Μέλη Συλλόγου

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

για την Αξιολόγηση

Σε τραγική κατάσταση έχει βρεθεί ο Έλληνας εκπαιδευτικός από τα συνεχή βάρβαρα μνημονιακά μέτρα που έχουν απαξιώσει το ελληνικό σχολείο και έχουν υποχρεώσει τους εκπαιδευτικούς να βιώνουν πρωτόγνωρες οικονομικές καταστάσεις που δεν τους επιτρέπουν να εξυπηρετήσουν καν, βασικές τους ανάγκες επιβίωσης.

          Μέσα σε αυτό το περιβάλλον ο «μπαμπούλας» της αξιολόγησης φαντάζει σαν μια οδυνηρή ακόμη εξέλιξη η οποία έχει στόχο να αναδείξει τον εκπαιδευτικό ως το βασικό υπαίτιο για την κατάσταση της εκπαίδευσης.

          Καμιά διαδικασία αξιολόγησης δεν είναι δυνατό να προχωρήσει κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Οι προτάσεις – θέσεις του κλάδου που έχουν κατατεθεί σε όλους τους Υπουργούς Παιδείας δεν μπορεί να μπαίνουν σε οποιαδήποτε συζήτηση πια, όσο η αξιολόγηση συνδέεται με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών, τις απολύσεις και τους Νόμους 4024/2011, 3848/2010 και 2986/2003.

       Οι αυθαίρετες ποσοστώσεις που προβλέπονται από το Νόμο 4024 που αφορά το Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο (προάγεται το 90% των υπαλλήλων από το βαθμό Ε στο Δ, το 80% στο Γ, το 70% στο Β και το 30% στον Α) δείχνουν ξεκάθαρα πως για οικονομικούς λόγους χρησιμοποιούν την αξιολόγηση για να καθηλώσουν ακόμη περισσότερο τους μισθούς των εκπαιδευτικών.

          Ο κλάδος των εκπαιδευτικών έχει δώσει μεγάλους αγώνες για την παιδαγωγική ελευθερία και τη δημοκρατία στα σχολεία και είναι αντίθετος σε κάθε μορφή αξιολόγησης – χειραγώγησης που κατηγοριοποιεί τα σχολεία και τιμωρεί τους εκπαιδευτικούς. Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση πως οποιαδήποτε προσπάθεια επαναφοράς καταστάσεων σε εποχές που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση όλων, θα βρει ολόκληρο τον κόσμο της εκπαίδευσης δυναμικά απέναντι.

Αποτελεί «κόκκινη» γραμμή η πιθανότητα απολύσεων ως αποτέλεσμα οποιασδήποτε αξιολογικής διαδικασίας.

Είναι σημαντική παράμετρος του όποιου συστήματος αξιολόγησης η ύπαρξη δικλείδων  ασφαλείας για τους αξιολογούμενους που θα τους προστατεύον από απειλές και αυθαιρεσίες των αξιολογητών.

Πρωτεύοντα ρόλο στην αξιολόγηση πρέπει να έχει ο Σύλλογος Διδασκόντων.

Η αξιολόγηση πρέπει να αναφέρεται στο σύνολο των παραγόντων της εκπαιδευτικής διαδικασίας, που το προϊόν της θα βελτιώνει, δεν θα τιμωρεί και δεν θα εξοντώνει τον εκπαιδευτικό. Η αξιολόγηση πρέπει να είναι συλλογική και όχι μονοπρόσωπη που θα λαμβάνει υπόψη της τις ειδικές συνθήκες της κάθε σχολικής μονάδας, δεν θα κατηγοριοποιεί τα σχολεία  και δεν θα χειραγωγεί τον εκπαιδευτικό.

Επιτέλους ας το αναγνωρίσουν οι κυβερνώντες και με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να προσεγγίσουν τα προβλήματα και να δώσουν λύση στα θέματα που απασχολούν τη Δημόσια Εκπαίδευση και τους Εκπαιδευτικούς.

 

ΤΟ Δ.Σ.

 

 

 

Συνημμένο αρχείο: 1

 

 

 

ΑΔΕΔΥ

                                                              Αθήνα 26.10.2012

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2

105 57 ΑΘΗΝΑ

Τηλ 213.16.16.900

Fax 2103246165

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ,

             Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

25-10-2012

Απόφαση του Γ. Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η «Αξιολόγηση» των Δημοσίων Υπηρεσιών και των εργαζομένων

έχει στόχο τις απολύσεις στο Δημόσιο

Η προωθούμενη, από την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, «αξιολόγηση» των Δημοσίων Υπηρεσιών και των εργαζομένων σε αυτές, γίνεται με αποκλειστικούς στόχους την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων για δραστικό περιορισμό του Δημοσίου και ιδιωτικοποίηση Δημοσίων Υπηρεσιών, καθώς και για δραστικό περιορισμό των εργαζομένων στο Δημόσιο, κατά εκατόν πενήντα -και πλέον- χιλιάδες έως το 2015.

Είναι, πλέον, απόλυτα σαφές ότι η αξιολόγηση δεν γίνεται για την καλύτερη οργάνωση και την -κατά γενική ομολογία αναγκαία- βελτίωση της λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών, προς όφελος του πολίτη. Αντιθέτως, χρησιμοποιείται ως ένα ακόμα επικοινωνιακό «πυροτέχνημα» από τους κυβερνώντες, με σκοπό αφενός την υλοποίηση των δεσμεύσεών τους προς την Τρόικα, για άμεσες απολύσεις προσωπικού και περιορισμό των Δημοσίων Υπηρεσιών και αφετέρου  για την κατάργηση βασικών Κοινωνικών Αγαθών (Δημόσια Υγεία, Δημόσια Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση κ.λπ.). Αυτή, όμως, η πολιτική δεν έχει καμία σχέση με το συμφέρον των πολιτών. Αντιθέτως  στρέφεται κατά των θεμελιωδών και συνταγματικά κατοχυρωμένων κοινωνικών δικαιωμάτων τους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι σχεδιασμοί του αρμόδιου Υπουργείου περί αξιολόγησης του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητα τους σε σχέση με τις θέσεις που κατέχουν σήμερα, συνδέεται άμεσα με τις ρητές μνημονιακές δεσμεύσεις για απολύσεις και ελαχιστοποίηση του μισθολογικού κόστους.

Το Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην προωθούμενη κατάργηση βασικών Κοινωνικών Αγαθών, μέσω της κατάργησης δομών και Υπηρεσιών και στον προωθούμενο περιορισμό των εργαζόμενων στο Δημόσιο, είτε μέσω της υποτιθέμενης αξιολόγησης και των απολύσεων, είτε μέσω της προσυνταξιοδοτικής  διαθεσιμότητας, της εφεδρείας, της «συνταξιοδοτικής ωρίμανσης» ή οποιουδήποτε άλλου τρόπου.

Καλεί όλες τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία μέλη των Ομοσπονδιών να «μπλοκάρουν» τους σχεδιασμούς αυτούς, με όρους συλλογικών αποφάσεων και Κινήματος και να ακυρώσουν στην πράξη διαδικασίες «αξιολόγησης» Δημοσίων Υπαλλήλων, που έχουν ως μοναδικό στόχο την απόλυση προσωπικού.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα στελέχη της Διοίκησης και όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου να μη συνεργήσουν, με τη συμμετοχή τους, στους μηχανισμούς που συγκροτούνται, με σκοπό την προώθηση των απολύσεων δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων τους.

Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

 

ΚΑΙΡΟΣ

Ιωάννινα
Ιωάννινα °C
B

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ