ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Τετάρτη, 31 Ιανουάριος 2024 21:26
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Τρίτη, 12 Δεκέμβριος 2023 20:11
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2023 07:09

ΔΑΚΕ


Συντάχθηκε απο τον/την Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τετάρτη, 17 Απρίλιος 2024 22:16
Συντάχθηκε απο τον/την Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τετάρτη, 15 Νοέμβριος 2023 18:50
Συντάχθηκε απο τον/την Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τρίτη, 30 Μάιος 2023 12:54

Ε.Ρ.Α.


Συντάχθηκε απο τον/την ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2022 16:25
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
Πέμπτη, 26 Μάιος 2022 14:53
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
Τρίτη, 03 Μάιος 2022 14:39

Α.Σ.Ε. - Π.Α.Μ.Ε.


Συντάχθηκε απο τον/την Α.Σ.Ε.-ΠΑΜΕ
Τρίτη, 04 Ιούνιος 2019 21:28
Συντάχθηκε απο τον/την Α.Σ.Ε.-ΠΑΜΕ
Τρίτη, 04 Ιούνιος 2019 21:25
Συντάχθηκε απο τον/την Α.Σ.Ε.-ΠΑΜΕ
Τετάρτη, 12 Δεκέμβριος 2018 19:22

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ


Συντάχθηκε απο τον/την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τρίτη, 02 Ιούνιος 2015 18:51
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τετάρτη, 20 Μάιος 2015 19:37
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τρίτη, 12 Μάιος 2015 19:06
Τετάρτη 7/8 στις 9 μμ στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων (σιντριβάνι) με θέμα: "Μπορούμε να νικήσουμε με ένα μαχητικό ενωτικό κίνημα ανατροπής" PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την General   
Τρίτη, 06 Αύγουστος 2013 08:33

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

           Την Τρίτη 30 Ιουλίου σε σύσκεψη σωματείων που έγινε στο χώρο της ΕΡΑ συμφωνήθηκε να συντονίσουμε τη δράση μας με στόχο την ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων και της διαθεσιμότητας, την ανατροπή της πολίτικης των μνημονίων, που υπαγορεύονται από την Ε.Ε. το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Κ.Τ. και που υλοποιούνται με γοργούς ρυθμούς από τους εγχώριους εντολοδόχους τους, την δικομματική κυβέρνηση Ν.Δ. και Πα.Σο.Κ.

Τα συνεχή μνημόνια αποτελούν τη σύγχρονη μορφή επίθεσης του κεφαλαίου που μέσα στη βαθειά του κρίση. Τα αναγορεύει σε αναγκαίο δρόμο για το ξεπέρασμα της κρίσης σε βάρος του κόσμου της εργασίας.

Η εντεταλμένη δικομματική κυβέρνηση με την καθοδήγηση της τρόικας (ΕΕ-ΔΝΤ, ΕΚΤ) υπόσχεται στα αφεντικά της, 12.500 απολύσεις υπαλλήλων μέχρι τον Σεπτέμβρη, μετατρέπει τα κοινωνικά αγαθά της Υγείας και της Παιδείας σε εμπόρευμα και επιτίθεται λυσσαλέα σε όλες τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, που διασφάλιζαν αξιοπρεπή και σταθερή εργασία, σύνταξη και περίθαλψη. Με πρώτα δείγματα αυξανόμενης αγριότητας το κλείσιμο της ΕΡΤ και στη συνέχεια τις απολύσεις εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων κλπ η επίθεση θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση σε όλο τον δημόσιο τομέα. Τώρα παίρνουν σειρά οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια και στα Νοσοκομεία μαζί και οι χιλιάδες υποχρεωτικές μετατάξεις-μετακινήσεις . Δεν έχουν «ιερό και όσιο» άλλαξαν τα κριτήρια για τη διαθεσιμότητα, που ψηφίστηκαν στη βουλή, μόλις πριν λίγες μέρες στο πολυνομοσχέδιο-δήμιο αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των απολυθέντων.

Στα χρόνια εφαρμογής των μνημονίων, δεκάδες κλάδοι έχασαν το εισόδημά τους, η ανεργία καλπάζει ξέφρενα και η απλήρωτη εργασία έγινε καθεστώς. Άλλες κοινωνικές ομάδες, που επεβίωναν οριακά, ακούμπησαν πλέον την εξαθλίωση . Το είδαμε πριν λίγες ημέρες στους κτηνοτρόφους που μετά το ξεπούλημα της βιομ.«ΔΩΔΩΝΗ» βρίσκονται και σε κινητοποιήσεις , το βλέπουμε στο συνεχές «λουκέτο» στα μαγαζιά της πόλης.

Η σημερινή δικομματική κυβέρνηση συνεχίζει να νομοθετεί την ασυδοσία του κεφαλαίου απέναντι στην εργασία, και με βίαιες-ταχείες διαδικασίες ξεπουλάει κάθε πλουτοπαραγωγικό πόρο της χώρας στα εγχώρια και ξένα παράσιτα. Για να τα επιτύχει όλα αυτά, περιστέλλει τις δημοκρατικές ελευθερίες, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και καταστέλλει με απροκάλυπτο αυταρχισμό κάθε απόπειρα αντίστασης στα σχέδιά της.

           Οι συνέπειές της επίθεσης είναι κοινές για όλους μας. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι, ώστε τα ρυάκια της αντίστασης να συναντηθούν με τη συγκρότηση ενός παλλαϊκού μετώπου, αντίστασης που θα περιλαμβάνει εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, άνεργους, φτωχούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, σπουδαστές και νεολαία. Προϋπόθεση για να γίνει αυτό, είναι η συσπείρωση όλων των εργαζομένων στα σωματεία τους και ο συντονισμός όλων των πληττόμενων κοινωνικών ομάδων, με κορμό τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις Γενικές Συνελεύσεις τους , ώστε οι μάχιμες δυνάμεις να ξεπερνούν την υπονόμευση της δράσης τους και τα προσωπεία με τα οποία εμφανίζεται ο αντίπαλος. Το όπλο των εργαζομένων είναι η ταξική αλληλεγγύη τους γι αυτό και ο αγώνας μας θα πρέπει να είναι παρατεταμένος, δεν μπορεί να χωράει μέσα του λογικές διαχείρισης και παζαρέματος της σωτηρίας του ενός σε βάρος του άλλου. Η ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων αποτελεί καίριο πλήγμα στο μνημόνιο και στους υπηρέτες του και αποτελεί αναγκαίο βήμα για την υπεράσπιση της εργασίας και αναγκαία προϋπόθεση για τη συνέχιση της μάχης. Σ’ αυτήν τη μάχη δεν περισσεύει κανείς.

                   Υπερασπιζόμαστε δημόσια παιδεία, υγεία, και κάθε δημόσια παροχή κοινωνικών αγαθών.

             Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους .

Σας καλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνουμε την Τετάρτη 7/8 στις 9 μμ στην κεντρική πλατεία (σιντριβάνι) με θέμα: Μπορούμε να νικήσουμε με ένα μαχητικό ενωτικό κίνημα ανατροπής.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ.

Τα Σωματεία :

ΕΛΜΕ Ιωαννίνων , Εργαζομένων Χατζηκώστα , Μετάλλου , Eργαζομένων PRAKTIKER, Δασκάλων και Νηπιαγωγών , Ε.Ι.Ν.Η. , Διοικητικών Υπαλλήλων Παν/μιου , ΕΤΕΠ Παν/μιου

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 01 Ιανουάριος 1000 02:00
 

ΚΑΙΡΟΣ

Ιωάννινα
Ιωάννινα °C
B

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ