Α.Σ.Ε. - Π.Α.Μ.Ε.


Συντάχθηκε απο τον/την Α.Σ.Ε.-ΠΑΜΕ
Τρίτη, 04 Ιούνιος 2019 21:28
Συντάχθηκε απο τον/την Α.Σ.Ε.-ΠΑΜΕ
Τρίτη, 04 Ιούνιος 2019 21:25
Συντάχθηκε απο τον/την Α.Σ.Ε.-ΠΑΜΕ
Τετάρτη, 12 Δεκέμβριος 2018 19:22
ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Α.Σ.Ε.-ΠΑΜΕ   
Τετάρτη, 10 Ιούνιος 2009 12:57

Η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ ευχαριστεί όσους συμπορεύτηκαν μαζί της, όσους έχουν τις ίδιες με μας ανησυχίες, όσους μας εμπιστεύτηκαν τελικά - με τις απόψεις που εκφράζουμε - για να τους εκπροσωπήσουμε στο νέο Δ.Σ. και στη συνέλευση αντιπροσώπων της ΔΟΕ. Δηλώνουμε ότι με την ίδια αυταπάρνηση θα μαχόμαστε από όποια θέση και αν βρισκόμαστε μέσα και έξω από το Δ.Σ. για το συμφέρον των συναδέλφων, της εκπαίδευσης, της κοινωνίας.

Δυστυχώς τα εκλογικά αποτελέσματα δεν μπορούν να μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι στο επόμενο Δ.Σ. (και κατά προέκταση στη ΔΟΕ) θ' αλλάξει κάτι προς το θετικό. Οι κυρίαρχες παρατάξεις διατηρούν τις δυνάμεις τους και οι συσχετισμοί στο Δ.Σ. παραμένουν αρνητικοί μετά την απώλεια και μιας έδρας από την παράταξή μας. Η  «Αυτόνομη Παρέμβαση» που πήρε θέση στο Δ.Σ. έχει αποδείξει ότι κινείται στην ίδια διαχειριστική λογική με την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ. Θεωρούμε ωστόσο θετικό στοιχείο την έλλειψη αυτοδυναμίας στο Δ.Σ. που όμως από μόνο του αυτό δεν λύνει κανένα πρόβλημα .

Ως ΕΣΑΚ-ΔΕΕ δεν  θα πάψουμε να υποστηρίζουμε ότι στη συνολική επίθεση που δεχόμαστε χρειάζεται συνολική αντεπίθεση, με θέσεις που να χτυπούν στην καρδιά την αντιεκπαιδευτική-αντιλαϊκή πολιτική. Ότι χρειάζεται η ενότητα όλων των εκπαιδευτικών, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και χώρο δουλειάς, η ενότητα τελικά όλων των εργαζομένων, με κριτήριο τα κοινά ταξικά τους συμφέροντα και όχι ο κατακερματισμός τους σε κατηγορίες. 

Την  αντίληψη και την πρακτική αυτή κάνει πράξη το πανελλαδικό ΠΑΜΕ των Εκπαιδευτικών του οποίου η ενίσχυση με τη συμμετοχή σας, είναι εγγύηση για την αποτελεσματικότητα των αγώνων που έρχονται.

 

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Η επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων γενικεύονται. Οι Κοινοτικές αναδιαρθρώσεις που δρομολόγησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και υλοποιεί απαρέγκλιτα η κυβέρνηση της Ν.Δ. κατ' επιταγή της Ε.Ε., βρίσκονται στην τελική φάση υλοποίησης.

Ένας είναι ο δρόμος. Ο δρόμος του αγώνα, της αντίστασης της ρήξης και της ανυπακοής.

 

ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ. ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι θέσεις των παρατάξεων έγιναν για μια φορά ακόμη γνωστές στη Γ.Σ. Και διαπιστώνεται η διαμετρικά αντίθετη άποψη της παράταξης μας με τις υπόλοιπες σε θέσεις - απόψεις - πρακτικές.

Οι πλειοψηφίες σε ΔΟΕ - ΟΛΜΕ - ΑΔΕΔΥ και κατά προέκταση στο Σύλλογό μας, μαζί με τα δήθεν «επιστημονικά όργανα» (ΙΠΕΠ-ΔΟΕ, ΙΝΕ- ΓΣΕΕ-Πολύκεντρο) συναινούν ανοιχτά ή συγκαλύπτουν προώθηση μέτρων σε βάρος των εργαζομένων σε οικονομικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά κ.τ.λ.

Η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ μέσα από το ΠΑΜΕ Εκπ/κών βρίσκεται στον αντίποδα αυτών των λογικών παλεύει για άλλους συσχετισμούς και επιδιώκει συνδικάτα ταξικά προσανατολισμένα.

Για μια ακόμη φορά  στις εκλογές του Σύλλογου, αντικατοπτρίστηκε η άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο συνδικαλιστικό μας κίνημα: άμαζη Γενική Συνέλευση με απούσα τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων και ανούσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ των «ηγετικών» παρατάξεων που δεν ξέφευγαν από τη λογική υπεράσπισης των αντιλαϊκών πολιτικών των κομμάτων τους, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας ότι  στις σημερινές συνθήκες,  είναι δύσκολη η πλήρης ανατροπή των αρνητικών συσχετισμών στα σωματεία, σε συνθήκες που το κίνημα δεν βρίσκεται στα επίπεδα που επιτάσσουν οι καιροί. Υπάρχει ο κίνδυνος η αρνητική κατάσταση , που σήμερα εκφράζεται στην «ανώδυνη» ψήφιση του «μικρότερου κακού», ή του «ευχάριστου αριστερού», αύριο να πάρει νέα χαρακτηριστικά και να οδηγήσει στην παραπέρα απογοήτευση , στην πλήρη αποστράτευση και αδιαφορία για τα κοινά με τραγικές συνέπειες.

Ως εκ τούτου, αναδεικνύεται η μεγάλη σημασία του οργανωμένου συλλογικού αγώνα. Η ατομική διαμαρτυρία, η προσπάθεια ο κάθε ένας και η κάθε μια να βρει προσωπική λύση στα αδιέξοδα, είναι όχι μόνο αναποτελεσματική αλλά και επιζήμια γιατί αναβάλλει τον αγώνα που πρέπει να γίνει σήμερα, κάτω από αυταπάτες και μοιρολατρία.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

Η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ κατέθεσε την παρακάτω πρόταση για τη συγκρότηση του Δ.Σ.:

  • * Για λειτουργικούς και μόνο λόγους προτείνουμε και αποδεχόμαστε την πρόταση για αντιπροσωπευτικό προεδρείο. Με βάση αυτή την θέση η συμμετοχή μας και σε όλες τις επιτροπές είναι δεδομένη.
  • * Η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ έρχεται στο ΔΣ με τις θέσεις και τις απόψεις της και θα τις παλέψει με συνέπεια και δεν θα τις θυσιάσει στο βωμό καμιάς ομοφωνίας ή κοινωνικού διαλόγου.
  • * Αποκλείουμε κάθε πρόταση συγκρότησης με «αντιδεξιές» ή «αντιΠΑΣΟΚ» λογικές. Τις λογικές του μικρότερου κακού, του εφικτού κ.λ.π.
  • * Θεωρούμε υποκριτική την πρόταση της ΠΑΣΚ για «προγραμματική σύγκλιση των παρατάξεων». Σε τι άραγε να συγκλίνουμε; Στην αποδοχή των ευρωενωσιακών αναδιαρθρώσεων που καθιστούν το σχολείο επιχείρηση και τους εκπαιδευτικούς «μάνατζερ» ή μήπως στον «κοινωνικό εταιρισμό και την υποταγή» που μας καλεί η πλειοψηφία (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) ΔΟΕ μέσω των «κοινωνικών διαλόγων», των «εξειδικεύσεων-επεξεργασιών» του ΙΠΕΜ και τελευταία, μέσω της ημερήσιας διάταξης της 78ης ΓΣ;
  • * Θεωρούμε απαράδεκτη την τοποθέτηση της ΔΑΚΕ η οποία, ενώ ψηφίστηκε από 400 συναδέλφους, αρνείται να αναλάβει τις θέσεις ευθύνης που της αναλογούν στο νέο Δ.Σ. με πρόσχημα ότι «δεν μπορεί να τα βρεί με την ΠΑΣΚ». Στα κοινά πλαίσια όμως που διαμορφώνουν στη ΔΟΕ και στα κοινά σχήματα που κατεβαίνουν στις εκλογές ανά την Ελλάδα (βλ.Π.Φάληρο) «τα βρίσκουν», στο Δ.Σ. του συλλόγου «δυσκολεύονται». Ας το πάρουν υπόψη τους οι συνάδελφοι που τους ψηφίζουν...

Η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα και την αντίσταση στις επιθέσεις που δεχόμαστε από την Ε.Ε. και το κεφάλαιο.

Τα προβλήματα των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης είναι πράγματι κοινά. Οι προτάσεις για τους υπεύθυνους, τις αιτίες και τον τρόπο για την επίλυσή τους διαφέρει και βρισκόμαστε σε διαμετρικά αντίθετο δρόμο.

Ως ΕΣΑΚ-ΔΕΕ συμμετέχουμε στις δράσεις του συλλόγου, παλεύουμε για την αναγέννηση και τον ταξικό προσανατολισμό του.

Καλούμε κάθε συνάδελφο, σε ενότητα, ανεξάρτητα από ιδεολογικές - πολιτικές οπτικές και αφετηρίες, όχι απλά στη βάση των προβλημάτων, αλλά σε σύγκρουση με τις αιτίες που τα γεννούν και τις πολιτικές που τα αναπαράγουν και τα οξύνουν. Να συσπειρωθούμε ενάντια στον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό, σε όλες του τις αποχρώσεις και εκδοχές και να ισχυροποιήσουμε μαζί τον αγωνιστικό πόλο στο συνδικαλιστικό μας κίνημα, το Πανεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο, για να μπορούμε να ελπίζουμε σε αλλαγή της πορείας του.

[ Αρχή]

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 01 Ιανουάριος 1000 02:00
 

ΚΑΙΡΟΣ

Ιωάννινα
Ιωάννινα °C
B

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ