ΔΑΚΕ


Συντάχθηκε απο τον/την Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τετάρτη, 17 Απρίλιος 2024 22:16
Συντάχθηκε απο τον/την Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τετάρτη, 15 Νοέμβριος 2023 18:50
Συντάχθηκε απο τον/την Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τρίτη, 30 Μάιος 2023 12:54
Ενημέρωση αιρετού Κ.Υ.Σ.Π.Ε. Β. Παληγιάννη PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ   
Σάββατο, 30 Νοέμβριος 2013 16:43

Η αποδέσμευση των αποσπασμένων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Π.Ε.

Παληγιάννης Βασίλειος
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε.                   
Τηλ. 6974750409
Fax: 2103442287                                        
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.                                              
 
Αθήνα, 29/11/2013
 
 
 
     Εύλογες είναι οι έντονες διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που με εισήγηση του ΚΥΣΠΕ και με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας αποσπάστηκαν από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, αλλά μέχρι σήμερα δεν αποδεσμεύτηκαν από τις οργανικές τους θέσεις.
     Επί της ουσίας οι περισσότερες αποσπάσεις «έμειναν στα χαρτιά». . .
   Είναι απορίας άξιον ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται το όλο θέμα από την πολιτική ηγεσία.
     Ένα απλό θέμα έγινε σύνθετο και δυσεπίλυτο.
     Γνώριζε η πολιτική ηγεσία πως το σύνολο κενών ειδικοτήτων στα σχολεία μας ξεπερνούσαν τα χίλια διακόσια (1.200) και πως οι αποσπασθέντες θα κάλυπταν πραγματικά κενά. Με τετρακόσιες (400) προσλήψεις αναπληρωτών ειδικοτήτων στις αντίστοιχες περιοχές των αποσπασθέντων θα υλοποιούνταν άμεσα όλες οι αποσπάσεις. Με αυτό τον τρόπο οι τετρακόσιοι (400) συνάδελφοι ειδικοτήτων θα υπηρετούσαν στον τόπο συμφερόντων τους, κοντά στις οικογένειές τους και δεν θα βρίσκονταν επί μακρόν σε ομηρία.
     Αυτό που πρέπει να κατανοήσει η πολιτική ηγεσία είναι η αδήριτη ανάγκη κάλυψης όλων των κενών εκπαιδευτικών που εξακολουθούν έως σήμερα να υπάρχουν στα σχολεία μας.
     Επίσης, οι υπηρεσίες του Υπουργείου και η πολιτική ηγεσία να πάψουν να μεταθέτουν την ευθύνη για την αποδέσμευση των αποσπασθέντων στους Διευθυντές Εκπαίδευσης και να προχωρήσουν άμεσα, έπρεπε χθες, στη λύση του προβλήματος.
     Όσο καθυστερούν, η οργή, η αγανάκτηση και οι δικαιολογημένες διαμαρτυρίες   των συναδέλφων μας θα εντείνονται.
     Επιτέλους ας δώσει η πολιτική ηγεσία ένα τέλος στον εμπαιγμό των «δήθεν» αποσπασθέντων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
 
Πάντα στη διάθεσή σας
 
 

Παληγιάννης Βασίλειος

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 01 Ιανουάριος 1000 02:00
 

ΚΑΙΡΟΣ

Ιωάννινα
Ιωάννινα °C
B

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ