ΣΤΕΦΑΝΟΣ Φ. ΣΙΝΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 31 Ιούλιος 2009 11:54

 

2ο Ενημερωτικό Ιουλίου    2009

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Φ. ΣΙΝΤΟΣ                                                       Ιωάννινα, 30-7-2009

ΑΙΡΕΤΟΣ ΑΠΥΣΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ

Τηλ.: 6932817359                                                                      ΠΡΟΣ

FAX:  2651094734                                                   Συναδέλφους μου Εκπ/κούς Π.Ε.

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ssin16@otenet.gr

 

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

σας καταθέτω  την πρόταση στην οποία συντάχθηκε και ο έτερος συνάδελφος Αιρετός,  αλλά και τα κριτήρια μοριοδότησης των αιτήσεων για εκπ/κές άδειες που έθεσα στη συνεδρίαση της 29ης Ιουλίου 2009 του ΑΠΥΣΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ με θέμα στην Ημερήσια Διάταξή του: «χορήγηση αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης για τη σχολική χρονιά 2009-2010.

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Φ. ΣΙΝΤΟΣ                                                    Ιωάννινα,   29-7-2009

ΑΙΡΕΤΟΣ ΑΠΥΣΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ

Τηλ.: 6932817359                                                                      ΠΡΟΣ

FAX:  2651094734                                                   Τον κ. ΠΡΟΕΔΡΟ του ΑΠΥΣΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Κύριε Πρόεδρε,

πριν αρχίσουμε την εξέταση των αιτήσεων, θέλω να θέσω σε ψηφοφορία μία πρόταση.

Για φέτος το υπουργείο ενέκρινε πέντε (5) άδειες υπηρεσιακής εκπαίδευσης με αποδοχές εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όταν στο συμβούλιό μας, το ΑΠΥΣΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ έχουν κατατεθεί έξι (6) αιτήσεις συναδέλφων.

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι άδειες αυτές επιτρέπουν στους εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές με στόχο την απόκτηση γνώσεων επί των νέων επιστημονικών δεδομένων, οι οποίες θα ενισχύσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα και θα οδηγήσουν στη βελτίωση του παραγόμενου εκπαιδευτικού έργου. Οι εξελίξεις στον χώρο της Παιδείας «τρέχουν» και οι εκπαιδευτικοί  πρέπει να είναι έτοιμοι να αντεπεξέλθουν στα διδακτικά τους καθήκοντα.

Για μια ακόμη φορά όμως το υπουργείο Παιδείας έκανε εκπτώσεις στη χορήγηση των αδειών και απ' ότι φαίνεται δεν επιθυμεί «επιμορφωμένους» εκπαιδευτικούς.

Θέση του κλάδου μας είναι ότι «πρέπει να διευκολύνονται οι συνάδελφοι και να παίρνουν τις άδειες που δικαιούνται», γι' αυτό προτείνω:

«την αναβολή της συνεδρίασης και με ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου να ζητήσετε από τον κ. Υπουργό την έγκριση μιας επιπλέον πίστωσης έτσι ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Φ. ΣΙΝΤΟΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΑΠΥΣΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ

 

 

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Φ. ΣΙΝΤΟΣ                                                       Ιωάννινα, 29-7-2009

ΑΙΡΕΤΟΣ ΑΠΥΣΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ

Τηλ.: 6932817359                                                                      ΠΡΟΣ

FAX:  2651094734                                                Τον κ. Πρόεδρο του ΑΠΥΣΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

Σήμερα το ΑΠΥΣΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ κλήθηκε  να κατανείμει τις  πιστώσεις για τις εκπαιδευτικές άδειες. Δυστυχώς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούμε ικανοποιήσουμε όλες τις αιτήσεις των συναδέλφων.

Ο αριθμός των εκπαιδευτικών αδειών κατά βαθμίδα εκπαίδευσης και επιστημονικό αντικείμενο, καθορίζεται όπως όλοι γνωρίζουμε με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και μετά από γνώμη του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας (Κ.Ε.Ε.). Κατά πάγια τακτική του ΥΠΕΠΘ τα τελευταία χρόνια ο αριθμός αυτός είναι μικρότερος από τις πραγματικές ανάγκες.

Για μια ακόμη χρονιά οι εκπαιδευτικές άδειες θα χορηγηθούν χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής, αφού δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία.

Σύμφωνα με το Ν. 2986/2002 (ΦΕΚ 24/13-2-2002) περί: «Οργάνωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης, αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών, επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις», άρθρο 9 παρ. στ΄, αναφέρει: «Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομικών, καθορίζονται τα όργανα και η διαδικασία για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα κριτήρια επιλογής, η διάρκεια και οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται στους διατελούντες σε εκπαιδευτική άδεια σε ποσοστό επί των αποδοχών τους εντός των ορίων του άρθρου 58 του ν. 2683/1999». Το συγκεκριμένο Π. Δ. δεν έχει εκδοθεί ακόμη.

Μπροστά σ'  αυτό το παρατεινόμενο αδιέξοδο ως Αιρετός του κλάδου πιστεύω ότι θα πρέπει να προβούμε σε μοριοδότηση των αιτήσεων για εκπαιδευτικές άδειες.

Κατ' αρχήν πιστεύω ότι τα Μεταπτυχιακά θα πρέπει να προηγούνται των Διδακτορικών.

Στη συνέχεια να ξεκινήσουμε τη διαδικασία μοριοδότησης των αιτήσεων με τα παρακάτω κριτήρια επιλογής έτσι ώστε να διασφαλίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την αντικειμενικότητα και τη διαφάνεια:

α) με γνώμονα την αρχαιότητα των συναδέλφων που συμμετέχουν στη διαδικασία 1 μόριο ανά χρόνο υπηρεσίας.

β) αν ο συνάδελφος υποβάλλει για δεύτερη χρονιά αίτηση χορήγησης εκπαιδευτικής                          άδειας να πριμοδοτείται με 2 επιπλέον μόρια.

γ) με 2 μόρια να πριμοδοτείται η εντοπιότητα.

δ) απαραίτητη προϋπόθεση για την μοριοδότηση η συνάφεια του θέματος (τίτλος) του μεταπτυχιακού ή της διδακτορικής διατριβής που θα εισηγηθεί ο/η Υπεύθυνος Επιστημονικής Καθοδήγησης Σχολικός-ή  Σύμβουλος.

Τέλος, να πιέσουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για κάλυψη όλων των αιτήσεων, αλλά και για την έκδοση των απαραίτητων Προεδρικών Διαταγμάτων για να υπάρξει στο μέλλον αξιοκρατία και διαφάνεια.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Φ. ΣΙΝΤΟΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΑΠΥΣΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ζητώ συγγνώμη από τον/την συνάδελφό μου που δεν θα μπορέσει να πάρει εκπαιδευτική άδεια και δε θα μπορέσει να πραγματοποιήσει τις μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές του/της, επειδή η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια. Έστω και την τελευταία στιγμή το ΥΠΕΠΘ ας συναισθανθεί τις ευθύνες του έναντι στη δημόσια εκπαίδευση και να δώσει τις αναγκαίες πιστώσεις για την επιμόρφωση όλων των συναδέλφων μας.

[ Αρχή]

 

 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 31 Ιούλιος 2009 14:57
 

ΚΑΙΡΟΣ

Ιωάννινα
Ιωάννινα °C
B

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ