ΔΗΜ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Τετάρτη, 31 Ιανουάριος 2024 21:26
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Τρίτη, 12 Δεκέμβριος 2023 20:11
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2023 07:09
Εκτός κλάδου οι Σχολικοί Σύμβουλοι που πήραν μέρος στο σεμινάριο της ντροπής PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ   
Σάββατο, 05 Απρίλιος 2014 09:05

Αθήνα 4-4-2014

Εκτός κλάδου οι Σχολικοί Σύμβουλοι

που πήραν μέρος στο σεμινάριο της ντροπής

altΗ Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε. καταγγέλλει σ΄ όλους τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε. τους Σχολικούς Συμβούλους που πήραν μέρος στο σεμινάριο της ντροπής, στις 4-4-2014 μέρα απεργίας, στο Υπουργείο Παιδείας, την ώρα που χιλιάδες συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί ξυλοκοπούνταν και ψεκάζονταν από τις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Με τη στάση τους, ενώ είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΔΟΕ συντασσόμενοι με τον κλάδο, επέλεξαν να συνταχθούν με τον Υπουργό Παιδείας και την Κυβέρνηση, που προωθούν τη χειρότερη μορφή αξιολόγησης που γνώρισε ποτέ το εκπαιδευτικό σύστημα, η οποία κατηγοριοποιεί, υποβαθμίζει μισθολογικά και οδηγεί και σε απολύσεις.

 Η Δημοκρατική Συνεργασία, ως συνδικαλιστικός χώρος,   μαζί με ολόκληρο τον κλάδο, έδωσε αγώνες στο παρελθόν για την κατάργηση του επιθεωρητή και την καθιέρωση του θεσμού του Σχολικού Συμβούλου το 1982, ενός νέου θεσμού που ονομάστηκε "δασκαλογέννητος", γιατί προέκυψε μέσα από τους αγώνες και τα οράματά του. Η παράταξή μας, έχοντας την ευθύνη της διοίκησης της ΔΟΕ με τους αγώνες της και τους αγώνες ολόκληρου του κλάδου, δεν επέτρεψε επί 32 χρόνια, να εφαρμοστεί καμιά αξιολόγηση - χειραγώγηση και κατάργησε στην πράξη τα νομοθετήματα του Σουφλιά, του Κούβελα, του Αρσένη, του Ευθυμίου, της Γιαννάκου ,του Στυλιανίδη, της Διαμαντοπούλου. Δηλώνουμε πως με το ίδιο σθένος θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την κατάργηση στην πράξη του ΠΔ152/13 που καταργεί την παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία μας.

Η Δημοκρατική Συνεργασία δηλώνει ότι οι σχολικοί σύμβουλοι που έλαβαν μέρος στο σεμινάριο 4-4-2014 μέρα απεργίας, έθεσαν τους εαυτούς τους εκτός κλάδου. Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να λάβει γι αυτό όλα τα μέτρα που προβλέπονται. Είναι, επίσης, αυτονόητο ότι δεν έχουν θέση ούτε στη δημοκρατική μας παράταξη γιατί δεν σεβάστηκαν την ιστορία της, τις αρχές και τις αξίες της.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 01 Ιανουάριος 1000 02:00
 

ΚΑΙΡΟΣ

Ιωάννινα
Ιωάννινα °C
B

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ