Α.Σ.Ε. - Π.Α.Μ.Ε.


Συντάχθηκε απο τον/την Α.Σ.Ε.-ΠΑΜΕ
Τρίτη, 04 Ιούνιος 2019 21:28
Συντάχθηκε απο τον/την Α.Σ.Ε.-ΠΑΜΕ
Τρίτη, 04 Ιούνιος 2019 21:25
Συντάχθηκε απο τον/την Α.Σ.Ε.-ΠΑΜΕ
Τετάρτη, 12 Δεκέμβριος 2018 19:22
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Α.Σ.Ε.-ΠΑΜΕ   
Κυριακή, 21 Σεπτέμβριος 2014 19:18

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ Pame ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ  

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΡΙΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30  π.μ. στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών μετά από προσφυγή της κυβέρνησης να κηρύξει ως παράνομη και καταχρηστική την «αποχή-απεργία», που κήρυξε  η ΑΔΕΔΥ από κάθε διαδικασία της λεγόμενης αξιολόγησης είναι πράξη πέρα για πέρα αντιδραστική και αυταρχική.alt

Την ίδια στιγμή τα δικαστήρια και πάλι μετά από προσφυγή της κυβέρνησης πετούν στο δρόμο σαν στυμμένες λεμονόκουπες τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι η δικαιοσύνη και το κράτος λειτουργούν υπέρ του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους και τους αγώνες τους. Κατά την κυβέρνηση και την αστική δικαιοσύνη  οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αντιστέκονται και να αντιπαλεύουν τα αντιλαϊκά μέτρα.

Το σκεπτικό και η απόφαση του δικαστηρίου, ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν ως απεργιακό αίτημα την κατάργηση νόμων είναι εξαιρετικά αντιδραστικό και επικίνδυνο. Πρέπει να θέσει σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση όλο το λαϊκό κίνημα.

Τώρα χρειάζεται να δώσουμε την δική μας απάντησηΏρα ν' ακουστεί η δική μας φωνή!
Όλοι στον Αγώνα! Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση τώρα.

Τώρα χρειάζεται όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και όλα τα λαϊκά στρώματα, να ορθώσουν ένα τείχος λαϊκής αντίστασης όχι μόνο ενάντια στην αξιολόγηση και τις απολύσεις, αλλά στο σύνολο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο, στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης, πλουτοκρατίας, Ε.Ε., απαιτώντας εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους, να δοθούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα.

Όχι στον αντιδραστικό, κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.

  •  Οργανώνουμε Γενικές Συνελεύσεις τώρα σε όλο το Δημόσιο, περιοδείες, συσκέψεις. Παίρνουμε συλλογικές αποφάσεις ακύρωσης της λεγόμενης αξιολόγησης. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα.  Επιλέγουμε εκείνες τις μορφές και τα αιτήματα πάλης που συλλογικά αποφασίζουν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία κι όχι αυτές που σώνει και καλά πρέπει να έχουν την έγκριση της αστικής δικαιοσύνης και της αντιλαϊκής κυβέρνησης. Καλούμε όλα τα Σωματεία, όλες τις Ομοσπονδίες να μπουν μπροστά στον αγώνα.
  •  Δεν συμπληρώνουμε τα έντυπα αξιολόγησης, καταθέτουμε τα έντυπα στο σωματείο.
  •  Καμιά συμμετοχή στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών.
  •  Καλούμε προϊσταμένους και διευθυντές να μη γίνουν αξιολογητές και να μην προχωρήσουν στον επιμερισμό του 15%.
  •   Όσοι προϊστάμενοι και διευθυντές γίνουν αξιολογητές να διαγραφούν από τα σωματεία.
  •  Με όρους συλλογικών αποφάσεων ακυρώνουμε τον λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων ΙΔΑΧ.
  • Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων. Αλληλεγγύη στις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.

Καμιά απόλυση. Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους.

ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Απόφαση - μπουρλότο στο δικαίωμα της απεργίας

Επικίνδυνο το σκεπτικό, με το οποίο κρίνεται παράνομη η κινητοποίηση στο Δημόσιο ενάντια στην «αξιολόγηση»

 
 

Με ένα σκεπτικό που αμφισβητεί το ίδιο το δικαίωμα στην απεργία, αφού εκφράζει κρίση για το περιεχόμενο και τα αιτήματά της, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έβγαλε παράνομη και καταχρηστική την απεργία - αποχή που είχε κηρύξει ηΑΔΕΔΥ ενάντια στη διαδικασία «αξιολόγησης» των εργαζομένων. Διατάζει μάλιστα να μην κηρυχθεί στο μέλλον απεργία με τα ίδια αιτήματα!

Στην απόφαση, το δικαστήριο αποφαίνεται ότι «η αμιγώς πολιτική απεργία, δηλαδή εκείνη που επιδιώκει αμιγώς πολιτικούς σκοπούς (π.χ. ανατροπή της κυβέρνησης, τη συμβολή στην επικράτηση πολιτικού κόμματος), (...)είναι παράνομη». Δηλαδή, εκ των προτέρων κρίνει παράνομη και απαγορεύει κάθε απεργιακή κινητοποίηση με πολιτικά αιτήματα, προσπαθώντας μάλιστα να «χρωματίσει» κομματικά τους αγώνες των εργαζόμενων, εισάγοντας από την πίσω πόρτα την κατηγορία της υποκίνησης.

Με το σκεπτικό αυτό, καμιά συνδικαλιστική οργάνωση δεν έχει το δικαίωμα να διεκδικεί με απεργία το πολιτικό αίτημα να καταργηθεί ένας νόμος που θίγει τα συμφέροντα των εργαζομένων, να στοχοποιεί την κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν αυτόν το νόμο, όπως στην περίπτωση της αξιολόγησης.

Στη συνέχεια, η απόφαση χαρακτηρίζει ως «απεργία διαμαρτυρίας» αυτή που τα αιτήματά της συνδέονται «με τα εργασιακά, οικονομικά, συνδικαλιστικά ή ασφαλιστικά συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά η ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της πολιτείας και μπορεί να γίνει μόνο με τροποποίηση ισχυόντων ή τη θέσπιση νέων κανόνων δικαίου».

Ομως και εδώ, το δικαστήριο ισχυρίζεται ότιη απεργία διαμαρτυρίας «δεν μπορεί να έχει ως σκοπό την κάμψη της βούλησης των νομοθετικών οργάνων, ούτε μπορεί να διαρκέσει μέχρι η πολιτεία να υποκύψει και να αποδεχθεί τα αιτήματα των απεργών, διαφορετικά, αν έχει τέτοιο σκοπό είναι παράνομη»!Δηλαδή, για την ταξική Δικαιοσύνη η απεργία έχει μόνο διακοσμητικό χαρακτήρα, αφού θεωρεί πως «νόμιμος και θεμιτός σκοπός της είναι η εντονότερη γνωστοποίηση του ζητήματος και η πρόκληση του ενδιαφέροντος της κρατικής εξουσίας και της κοινής γνώμης ώστε να ασκηθεί έτσι πίεση στα αρμόδια πολιτειακά όργανα».

Η πρόθεση είναι προφανής: Η απεργία να λειτουργεί όπως μια απλή ανακοίνωση ή συνέντευξη Τύπου, ή το πολύ πολύ για να ανοίξει μια πόρτα συνεννόησης και «διαλόγου» με την εκάστοτε κυβέρνηση!     Επίσης, το δικαστήριο θεωρεί ότι η απεργία πρέπει να έχει περιορισμένη διάρκεια, αλλιώς είναι καταχρηστική.

Στο πλαίσιο αυτό, έκρινε ότι η απεργία - αποχή ενάντια στην «αξιολόγηση» δεν είναι απεργία διαμαρτυρίας«αφού δεν σκοπεύει απλώς να προσελκύσει το ενδιαφέρον της κρατικής εξουσίας και της κοινής γνώμης στα ζητήματα της αξιολόγησης (...) αλλά έχει ως αποκλειστικό σκοπό (...) να καταστήσει τις σχετικές διατάξεις ανενεργές και να κάμψει τη βούληση της πολιτείας, ώστε η τελευταία να προβεί στην κατάργησή τους»!

Δηλαδή, απαγορεύεται η απεργία ως μορφή πάλης για την ανατροπή αντιλαϊκών μέτρων και πολιτικών!

19-9-2014

 

ΚΑΙΡΟΣ

Ιωάννινα
Ιωάννινα °C
B

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ