ΔΗΜ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Τετάρτη, 31 Ιανουάριος 2024 21:26
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Τρίτη, 12 Δεκέμβριος 2023 20:11
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2023 07:09
Αναμόρφωση του Π.Δ. για τις μεταθέσεις και του Π.Δ. 1/2003 για τη λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ   
Πέμπτη, 02 Οκτώβριος 2014 14:22
alt


 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Παιδείας στην Κ.Υ. του Υπουργείου συγκροτείται επιτροπή η οποία θα επεξεργαστεί προτάσεις για την τροποποίηση και τη συμπλήρωση των διατάξεων :
 
  1. Του Π.Δ. 50/96 «Μεταθέσεις και τοποθετήσεις των Εκπαιδευτικών της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης»
  2. Του Π.Δ. 1/2003 «Σύνθεση , συγκρότηση και λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, αρμοδιότητες αυτών, όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία εκλογής των αιρετών τακτικών και αναπληρωματικών μελών των συμβουλίων αυτών».
 
Εκ μέρους της Δ.Ο.Ε. στην επιτροπή συμμετέχουν οι αιρετοί του ΚΥΣΠΕ. Υπενθυμίζω ότι αντίστοιχη επιτροπή για τις μεταθέσεις – αποσπάσεις είχε λειτουργήσει το 2010-11 και με βάση τις προτάσεις της καθιερώθηκε για πρώτη φορά από το 2011 και μετά η μοριοδότηση αποσπάσεων. Τη λειτουργία της επιτροπής διέκοψε, χωρίς κανένα λόγο, ο κ. Αρβανιτόπουλος.
Η συγκρότηση και η επαναλειτουργία της επιτροπής θα μας δώσει τη δυνατότητα να συζητήσουμε και να προτείνουμε την τροποποίηση και τη βελτίωση πολλών διατάξεων του θεσμικού πλαισίου των μεταθέσεων – αποσπάσεων, καθώς και του θεσμικού πλαισίου που ορίζει τις αρμοδιότητες των υπηρεσιακών συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ), όπως π.χ.
  1. Την αναμοριοδότηση όλων των σχολικών μονάδων
  2. Την αλλαγή στη μοριοδότηση των επιμέρους κριτηρίων για τις μεταθέσεις (χρόνια υπηρεσίας, παιδιά, συνυπηρέτηση, σύμφωνο συμβίωσης, μονογονεϊκές οικογένειες, κλπ).
  3. Την ένταξη στις ειδικές κατηγορίες του άρθρου 13 του Π.Δ.50/196 και άλλων ασθενειών.
  4. Την κατάργηση της διάταξης για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις.
  5. Την επανεξέταση της μοριοδότησης των επιμέρους κριτηρίων για τις αποσπάσεις. Τη μοριοδότηση των αποσπάσεων σε φορείς και γραφεία.
  6. Την επαναφορά στα Συμβούλια όλων των αρμοδιοτήτων που έχουν σχέση με τις υπηρεσιακές μεταβολές (αποσπάσεις σε φορείς και γραφεία, ΙΕΚ, πανεπιστήμια, κλπ.)
  7. Την υπαγωγή των μόνιμων διορισμών, των προσλήψεων και των τοποθετήσεων αναπληρωτών στις αρμοδιότητες των Υπηρεσιακών Συμβουλίων ( ΚΥΣΠΕ, ΠΥΣΠΕ).
  8. Την επαναφορά των αιρετών στα Πειθαρχικά Συμβούλια.
 
Ως αιρετός στο ΚΥΣΠΕ θεωρώ ότι το θέμα της αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου των μεταθέσεων - αποσπάσεων, καθώς και των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιακών συμβουλίων είναι ιδιαίτερα σοβαρό και αφορά χιλιάδες συναδέλφους μας. Γι΄ αυτό και πιστεύω πως πρέπει να γίνει άμεσα συζήτηση στις Γ.Σ. των συλλόγων για το θέμα, σύμφωνα και με την απόφαση της ΔΟΕ, έτσι ώστε οι προτάσεις που θα κατατεθούν να ληφθούν υπόψη και για τις μεταθέσεις του 2015.
 
Ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ
Δημήτρης Μπράτης
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 01 Ιανουάριος 1000 02:00
 

ΚΑΙΡΟΣ

Ιωάννινα
Ιωάννινα °C
B

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ