ΔΗΜ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Τετάρτη, 31 Ιανουάριος 2024 21:26
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Τρίτη, 12 Δεκέμβριος 2023 20:11
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2023 07:09
Δημοκρατική συνεργασία εκπαιδευτικών ΠΕ: Διακήρυξη για τις εκλογές αιρετών στις 5/11 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ   
Δευτέρα, 03 Νοέμβριος 2014 17:00

Συναδέλφισσα , συνάδελφε

 

            Στις 5 του Νοέμβρη διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια ( ΚΥΣΠΕ- ΑΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΠΕ).

            Ο θεσμός του αιρετού αποτελεί σημαντική κατάκτηση και δομικό στοιχείο προστασίας και διεκδίκησης των δικαιωμάτων για τον κλάδο μας – από το 1927 - που κατοχυρώνει, διασφαλίζει και ελέγχει τη διαδικασία αποφάσεων και υπηρεσιακών μεταβολών για σημαντικά  θέματα όπως:  μεταθέσεις, αποσπάσεις, μετατάξεις, τοποθετήσεις, προαγωγές, επιλογή στελεχών εκπαίδευσης κλπ, που απασχολούν όλους μας. Αποτελεί  θεσμικό παράγοντα προστασίας όχι μόνο της τήρησης των θεσμικών διαδικασιών και των αποφάσεων σύμφωνα με το νόμο, αλλά, κυρίως, αποτελεί και προσβλέπει στην «αντιπροσώπευση» των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και του κλάδου μας (στα υπηρεσιακά συμβούλια) , με γνώμονα το ανθρώπινο και συναδελφικό πλαίσιο διεκδίκησης από άτομα που γνωρίζουν «πολύπλευρα» τις ανάγκες, τις αγωνίες και τα δικαιώματα των συναδέλφων μας.  

            Η καθολική συμμετοχή μας στις εκλογές της 5ης του  Νοέμβρη του 2014,  είναι βέβαιο ότι θα δώσει στους αιρετούς που θα αναδείξουμε από τη διαδικασία αυτή, με αίσθημα ευθύνης για το παρόν και το μέλλον μας, τη δύναμη και το κύρος που απαιτείται, έτσι ώστε να μάχονται και να διεκδικούν με σθένος και αποφασιστικότητα για τα ζητήματά μας και τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου μας. Οι αιρετοί αποτελούν τον βασικό παράγοντα αποτροπής σε κάθε αυθαιρεσία και υποκειμενική πολιτική ερμηνεία των δικαιωμάτων μας από την πλευρά της διοίκησης, υπηρετώντας πάντα  τις αρχές της αξιοκρατίας, της ισονομίας και της δικαιοσύνης. Είναι στην ουσία η υλοποίηση, η  δικαίωση και η ρεαλιστική εφαρμογή των αγώνων, των διεκδικήσεων και των κατακτήσεών μας, μέσα από τις δεκαετίες που πέρασαν, από τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που πίστεψαν και πάλεψαν για ένα καλύτερο μέλλον.

Δείτε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση και τα ψηφοδέλτια

 
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 03 Νοέμβριος 2014 19:01
 

ΚΑΙΡΟΣ

Ιωάννινα
Ιωάννινα °C
B

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ