Ε.Ρ.Α.


Συντάχθηκε απο τον/την ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2022 16:25
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
Πέμπτη, 26 Μάιος 2022 14:53
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
Τρίτη, 03 Μάιος 2022 14:39
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΕΦΤΑΣΕ... PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.   
Τετάρτη, 07 Ιανουάριος 2015 19:27

Στο χέρι μας είναι να τερματιστεί τώρα η επαίσχυντη αξιολόγηση-χειραγώγηση

ERA header

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΕΦΤΑΣΕ…

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ

Η ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,          

            Η παράταξη των Εκπαιδευτικών Ριζοσπαστικής Αριστεράς – Αυτόνομη Παρέμβαση Π.Ε. Ιωαννίνων ΕΥΧΕΤΑΙ σ’ όλους και όλες σας ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ,  ένα αισιόδοξο, αγωνιστικό και δημιουργικό 2015 και ΕΙΘΕ η νέα χρονιά να αποδειχθεί το έτος που oλαός μας θα ανατρέψει με τους αγώνες και την ψήφο του την άθλια, αδιέξοδη και ατελεύτητη μνημονιακή πολιτική της  καταστροφικής λιτότητας, που οδήγησε τους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς, τους νέους σε πρωτόγνωρες καταστάσεις και σε απροχώρητα όρια, σ’ όλα τα επίπεδα της επαγγελματικής, οικογενειακής και προσωπικής τους ζωής.

            Η παράταξη των Εκπαιδευτικών Ριζοσπαστικής Αριστεράς – Αυτόνομη Παρέμβαση Π.Ε. Ιωαννίνων ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ όλους τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, που τους προηγούμενους μήνες (Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2014), με όρους και διαδικασίες βάσης, αποφάσισαν να πάνε κόντρα στις αποφάσεις του Υπουργείου και της Διοίκησης, στην εφαρμογή της επαίσχυντης αξιολόγησης – χειραγώγησης.

ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ τη μεγάλη πλειοψηφία των Διευθυντών και Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων (52 Διευθυντές–Προϊστάμενοι Δημοτικών σχολείων, από 90 συνολικά, και 58 Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων, από 103 συνολικά,), που συντάχθηκαν με την απόφαση του κλάδου και δήλωσαν ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.

ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολικών μονάδων που απέχουν από τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την ΑΕΕ (αυτοαξιολόγηση και  προγραμματισμό), με τη συμμετοχή τους στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ, που έχει κηρύξει η ΔΟΕ.

ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ όσους διάλεξαν να είναι με τις θέσεις και τις αποφάσεις του συνδικάτου και κατέδειξαν ότι στη μάχη αυτή κανείς δεν κερδίζει μόνος του. Στηριζόμενοι στους όρους του εκπαιδευτικού κινήματος και στις συλλογικές μας αποφάσεις αποδεικνύεται εν τέλει ότι όλοι μαζί καταφέρνουμε να σπάσουμε το φόβο και να διαλύσουμε τα σχέδια και τους εκβιασμούς του Υπουργείου και της δήθεν απολιτικοποίητης και ακομμάτιστης Διοίκησης, σε επίπεδο Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και πάνω,  που αποτελούν αυτή τη χρονική στιγμή τον εκτελεστικό βραχίονα των επιβαλλόμενων μνημονιακών πολιτικών στην εκπαίδευση.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ η επιβαλλόμενη αυτή ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ, «ματσαγγούρεια» αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση αποτελεί τη λυδία λίθο πάνω στην οποία δοκιμάζονται η συμπεριφορά, η ακεραιότητα, οι ηθικές αξίες και ο χαρακτήρας όλων μας. Καλούμε τους λιγοστούς συναδέλφους Διευθυντές – Προϊσταμένους που εντάχθηκαν και συμμετείχαν στις προ-αξιολογικές συναντήσεις να επανεκτιμήσουν τη στάση τους, να κατανοήσουν έστω και τώρα την κρισιμότητα των επιλογών τους και να αντιληφθούν πως με τη στάση τους αυτή γίνονται το μακρύ χέρι μιας αυταρχικής Διοίκησης και μιας αντιεκπαιδευτικής, επιβαλλόμενης απ’ την τρόικα, μνημονιακής πολιτικής, με στόχους και αναπόφευκτα αποτελέσματα τις απολύσεις, τον ανταγωνισμό, την προαγωγή του ατομικισμού, την αντισυναδελφικότητα, την ανελευθερία και υποταγή, τη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Να αντιληφθούν κυρίως ότι αντιστρατεύονται στις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, θέτοντας τους εαυτούς τους απέναντι από τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων. Η επιχειρούμενη και επιβαλλόμενη, κόντρα στις προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, αξιολόγηση είναι το μέσο όχι για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης την οποία έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, αλλά το όχημα προκειμένου να εκδιωχθούν από την εκπαίδευση όσοι εκπαιδευτικοί δεν συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις, όσοι υπάλληλοι δεν πειθαρχούν στη στενή αντίληψη της άκριτης, τυφλής υπηρέτησης μιας αυτοκαταστροφικής,  αναποτελεσματικής και ισόβιας μνημονιακής πολιτικής.

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ επίσης εκείνους τους σχολικούς συμβούλους που αρνούνται να γίνουν γρανάζι του νεοεπιθεωρητισμού, που με την περήφανη στάση τους διασώζουν την τιμή του θεσμού, τον οποίο η θλιβερή μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και οι «επαΐοντες» του ΙΕΠ τον απαξιώνουν, μετατρέποντας το σχολικό σύμβουλο από εμψυχωτή, αρωγό και πραγματικό σύμβουλο των εκπαιδευτικών σε σκληρό αξιολογητή και στυγνό δυνάστη τους.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ (σε πανελλήνια κλίμακα) εκείνα τα στελέχη της εκπαίδευσης (Διευθυντές Εκπαίδευσης και Σχολικούς Συμβούλους) που –είτε  αγωνιώντας να διασφαλίσουν την καρέκλα τους και μόνο είτε λόγω του αυταρχικού τού χαρακτήρα τους και των προσωπικών τους πολιτικών επιλογών– έχουν επιλέξει την αντίπερα όχθη, μακράν των αποφάσεων του συνδικάτου και που συμμετέχουν πρωταγωνιστώντας στις διαδικασίες της αξιόλογησης – χειραγώγησης, μετεξελισσόμενοι σε εργαλεία εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής στην εκπαίδευση είτε δια της πλαγίας (παραπλανώντας τους συναδέλφους) είτε δια της ευθείας οδού, δείχνοντας έτσι πρώιμα το αυταρχικό νεοεπιθεωρητικό τους πρόσωπο.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους να δηλώσουν άφοβα συμμετοχή στην (χωρίς μισθολογικό κόστος) ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ Â που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ από κάθε διαδικασία που αφορά στην αξιολόγηση και στην αυτοαξιολόγηση από εδώ και πέρα, σε κάθε νέο «εντέλλεσθε» του ΥΠΑΙΘ. Δεν πρέπει κανείς να φοβάται απολύτως τίποτε. Η νέα Απόφαση – Εξώδικη Δήλωση της Δ.Ο.Ε. (Α.Π. 1297/ 17.12.2014) για απεργία –Â  αποχή μάς καλύπτει απόλυτα μέχρι 31.01.2015, την οποία δεν έχει αποτολμήσει το ΥΠΑΙΘ να την προσβάλει δικαστικά μέχρι σήμερα.

Τέλος, η παράταξη των Εκπαιδευτικών Ριζοσπαστικής Αριστεράς – Αυτόνομη Παρέμβαση Π.Ε. Ιωαννίνων ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ την Απόφαση του Τμήματος Παιδείας και της ΕΕΚΕ Παιδείας & Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ,  για την κατάργηση ΟΛΟΥ του νομοθετικού πλαισίου της επιχειρούμενης αξιολόγησης – χειραγώγησης. Η ανακοίνωση της 18.11.2014 του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων και τα εξής:

«[...]...Συγκεκριμένα όσον αφορά το νομοθετικό πλαίσιο που αναφέρεται στην αξιολόγηση και οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, στην εμπέδωση κλίματος ανταγωνισμού, πειθάρχησης και αυταρχισμού, σε διαθεσιμότητες – απολύσεις εκπαιδευτικών, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι :
θα καταργήσει τους Νόμους 4024/11, 4142/13 και 3848/10 και το Προεδρικό Διάταγμα 152/13,
δεν θα επικυρώσει εκ των υστέρων τετελεσμένα που απορρέουν από την εφαρμογή αυτού του αυταρχικού νομοθετικού πλαισίου.
θα προχωρήσει, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, στην αναδιάρθρωση του πλαισίου διοίκησης και οργάνωσης της εκπαίδευσης και θα επαναπροκηρύξει όλες τις θέσεις...[...]»

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Στο χέρι μας πραγματικά είναι στις 25 του Γενάρη  ΝΑ  ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ την εφαρμοζόμενη μέχρι σήμερα τρισάθλια, μνημονιακή πολιτική. Στο χέρι μας πραγματικά είναι ενόψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, να δώσουμε ένα τέλος στην επιχειρούμενη, επαίσχυντη αξιολόγηση – χειραγώγηση, με την υπεύθυνη πολιτική μας στάση προ της κάλπης. Δυστυχώς γι’ αυτούς, τη μνημονιακή πολιτική ηγεσία και όσους υποστηρίζουν την πολιτική τους, οι επιδιώξεις τους φαίνεται ότι έχουν τελειώσει. Ευτυχώς για μας, τον κλάδο των εκπαιδευτικών και συνολικά και των υπόλοιπων εργαζομένων, την τελευταία λέξη θα την πούμε ΕΜΕΙΣ ασκώντας υπεύθυνα το ύψιστο δημοκρατικό μας δικαίωμα, την πολιτική μας επιλογή με την ψήφο μας, για ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτής της αντιεκπαιδευτικής, αντιλαϊκής, αδιέξοδης, ατέρμονης, μνημονιακής πολιτικής.

                                                                                    Γιάννενα  –  Ιανουάριος  2015

ERA bottom

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 01 Ιανουάριος 1000 02:00
 

ΚΑΙΡΟΣ

Ιωάννινα
Ιωάννινα °C
B

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ