ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ


Συντάχθηκε απο τον/την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τρίτη, 02 Ιούνιος 2015 18:51
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τετάρτη, 20 Μάιος 2015 19:37
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τρίτη, 12 Μάιος 2015 19:06
Διαγραφή του Χρέους ΤΩΡΑ! E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ   
Τρίτη, 12 Μάιος 2015 19:06

 

Δήλωση των εκπροσώπων
των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ–ΚΙΝΗΣΕΩΝ–ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π.Ε. στο Δ.Σ της ΔΟΕ
Δημήτρη Πολυχρονιάδη (6974750410) - Ηλία Σμήλιου (6975308409)

10 – 5 – 2015

Διαγραφή του Χρέους ΤΩΡΑ!
Ούτε βήμα πίσω – πάνω απ' όλα οι ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού
Από τις 30 – 4 – 2015 θέσαμε στο Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. το θέμα της συμμετοχής της ομοσπονδίας στην «Κίνηση για τη διαγραφή του χρέους» (ανάλογη απόφαση έχει ληφθεί και από το Γ. Σ. της ΑΔΕΔΥ). Η πλειοψηφία του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. επικαλούμενη διαδικαστικά θέματα (η συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν έκτακτη) παρέπεμψε το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση, με τη συμφωνία και των υπόλοιπων παρατάξεων. Παρά τις μέχρι τώρα οχλήσεις μας προς το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε., αλλά και τις δεκάδες αποφάσεις Συλλόγων Π. Ε. που καλούν τη ΔΟΕ να συμμετάσχει στην «Κίνηση για τη διαγραφή του χρέους» δεν ελήφθη καμία απόφαση για το θέμα. Φαίνεται ότι οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και της ΔΥ.ΣΗ/ΠΑΣΚ παραμένουν πιστοί στις μνημονιακές πολιτικές Ν.Δ./ΠΑ.ΣΟ.Κ. ακόμα και σήμερα. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη πρακτική τους, η οποία εντάσσεται στο γνωστό πλαίσιο της πολιτικής που ακολουθούν στα συνδικάτα για στραγγαλισμό κάθε προσπάθειας για κινηματική διεκδικητική δράση από την πλευρά των εργαζόμενων ενάντια στις πολιτικές Ε.Ε. – Ε.Κ.Τ. – Δ. Ν.Τ.
Κάθε μέρα που περνάει, οι «δανειστές», η Ε.Ε., η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, γίνονται απαιτητικότεροι. Τα θέλουν όλα. Ζητάνε νέα μέτρα για παραπέρα εξαθλίωση της κοινωνίας. Μιλάνε για μέτρα «σωτηρίας» και μεταρρυθμίσεις και στην πραγματικότητα εννοούν και ζητάνε νέες ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές μισθών και συντάξεων, νέους φόρους και πλήρη κατάργηση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Κάθε μέρα που περνάει γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι μια γραμμή συμβιβασμού στα πλαίσια των επιλογών της Ε.Ε., στα πλαίσια των απειλών και των εκβιασμών, στα πλαίσια της εξάρτησης και κυρίως στα πλαίσια εξυπηρέτησης του χρέους, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο κοινωνικό αφανισμό και στην οριστική υποδούλωση του λαού και της κοινωνίας για τις επόμενες γενιές.
Απέναντι στην κατάσταση ασφυξίας που προκαλούν ΕΕ και ΔΝΤ, με τους συνεχείς εκβιασμούς και τις απειλές τους και απέναντι στις υποχωρήσεις της κυβέρνησης, μόνη λύση είναι η άμεση παύση πληρωμών του δημόσιου χρέους, η μονομερής διαγραφή του και η έξοδος από την Ε.Ε., το ευρώ και την ΟΝΕ.

Σε αντίθετη κατεύθυνση, η απόφαση της κυβέρνησης να συγκεντρώσει τα ρευστά διαθέσιμα των φορέων και οργανισμών του Δημοσίου (από δήμους και νοσοκομεία μέχρι ασφαλιστικά ταμεία και πανεπιστήμια) στην Τράπεζα της Ελλάδας είναι απαράδεκτη και δεν πρέπει να εφαρμοστεί.

γιατί είναι στα μέτρα των πιστωτών, καθώς αυτό που εξυπηρετεί είναι η αποπληρωμή του χρέους και η συνέχιση της εξαθλίωσης του λαού
γιατί επαναφέρει, την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πρακτική των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και καταργεί το αυτοδιοίκητο των δήμων
γιατί επιβάλλει την δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων των Δήμων δηλαδή των χρημάτων των δημοτών που είναι απαραίτητα για την λειτουργία των Δήμων και την στήριξη των οικογενειών που δοκιμάζονται από την ανεργία και την φτώχεια
- γιατί η επιστροφή των ρευστών διαθεσίμων είναι αβέβαιη κι ανοίγει ο δρόμος για το κούρεμά τους, όπως ακριβώς συνέβη το 2012, με το PSI.

Από την άλλη πλευρά, είναι τουλάχιστον υποκριτική η πολεμική που ασκεί το πολιτικό και κοινωνικό μπλοκ δυνάμεων που εφάρμοσε όλα τα προηγούμενα χρόνια τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές που βύθισαν το λαό στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Πρόκειται για αυτές τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που απαιτούν εδώ και τώρα, θρασύτατα και αδίστακτα, την πιο σκληρή και αντιλαϊκή εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών, νέων περικοπών σε συντάξεις και μισθούς, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, επαναφορά της αξιολόγησης και των απολύσεων στο δημόσιο, ισοπέδωση των κοινωνικών και πολιτικών δημοκρατικών δικαιωμάτων. Εξυπηρετούν με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο τα σχέδια των «δανειστών», της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά κυρίως τα δικά τους ταξικά συμφέροντα, σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος με τη συμφωνία κυβέρνησης – EUROGROUP κατέδειξαν με τον πιο δραματικό τρόπο ότι η κατάργηση των μνημονίων και η ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών υπηρετείται μόνο με τη ρήξη και τη σύγκρουση με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και την έξοδο από την Ε.Ε., το ευρώ και την ΟΝΕ. Αναδείχθηκε η φυσιογνωμία και ο χαρακτήρας της ΕΕ, όχι ως μιας ένωσης «ισότιμων εταίρων» αλλά ως μιας ιμπεριαλιστικής συμμαχίας που επιβάλλει με στυγνούς εκβιασμούς, πολιτικές σκληρής οικονομικής εξαθλίωσης και φτώχειας, πολιτικές ραγδαίας υποτίμησης της εργατικής δύναμης και υποδούλωσης ολόκληρων λαών για να αντιμετωπιστούν οι αντιφάσεις της καπιταλιστικής κρίσης. Σε αυτή την κατεύθυνση, ρήξης και σύγκρουσης με την ΕΕ και το ΔΝΤ και την έξοδο από την Ε.Ε, θεωρούμε ότι ο λαός μας, με ξεκάθαρο τρόπο πρέπει να απορρίψει τα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς της ΕΕ που επιμένει να αγνοεί τη θέλησή του για ανατροπή των μνημονίων και των αντιλαϊκών πολιτικών.
Η μόνη ελπίδα στις σημερινές συνθήκες βρίσκεται στην αφύπνιση του λαϊκού κινήματος, στην άνθιση των λαϊκών αγώνων, στη συγκρότηση ενός ευρύτατου κοινωνικού πολιτικού μετώπου ρήξης και σύγκρουσης με την ΕΕ και το ΔΝΤ και την έξοδο από την Ε.Ε. Να διεκδικήσουμε όλα όσα μας έκλεψαν τα προηγούμενα χρόνια, όλα όσα μας ανήκουν. Καλούμαστε ξανά, αυτή την κρίσιμη στιγμή, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να συμβάλουμε σε μια νέα λαϊκή κινητοποίηση, σε ένα νέο γύρο αγώνων. Έχει τεράστια σημασία, ο λαϊκός παράγοντας να βγει από το στάδιο της αδράνειας, να υπερασπίσει τα ταξικά του συμφέροντα, να επιβάλλει λύσεις.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Ιωάννινα
Ιωάννινα °C
B

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ