Α.Σ.Ε. - Π.Α.Μ.Ε.


Συντάχθηκε απο τον/την Α.Σ.Ε.-ΠΑΜΕ
Τρίτη, 04 Ιούνιος 2019 21:28
Συντάχθηκε απο τον/την Α.Σ.Ε.-ΠΑΜΕ
Τρίτη, 04 Ιούνιος 2019 21:25
Συντάχθηκε απο τον/την Α.Σ.Ε.-ΠΑΜΕ
Τετάρτη, 12 Δεκέμβριος 2018 19:22
Πορεία ενάντια στη Νατοϊκή βάση του Ακτίου PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Α.Σ.Ε.-ΠΑΜΕ   
Κυριακή, 17 Μάιος 2015 19:26

EEDYE

ΕΕΔΥΕ

PAME PASEBE PASY MAS

Επιτροπές Ειρήνης: Πρέβεζας, Λευκάδας, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Αρτας, Κέρκυρας

Εργατικά Κέντρα: Λευκάδας, Αγρινίου, Άρτας, Θεσπρωτίας

Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων: Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας

ΠΑΜΕ στους νομούς: Πρέβεζας, Λευκάδας, Αγρινίου, Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας

Σύλλογοι Γυναικών(μέλη της ΟΓΕ):Πρέβεζας, Άρτας, Ιωαννίνων, Αγρινίου

Εργατικά Σωματεία, Αγροτικοί Σύλλογοι και Σωματεία ΕΒΕ και εμπόρων

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και φοιτητικοί Σύλλογοι που συσπειρώνονται σε αυτό

ΠΑΣΕΒΕ -ΠΑΣΥ

Πορεία ενάντια στη Νατοϊκή βάση του Ακτίου

Σάββατο 23 Μάη

7:30 μ.μ. Συγκέντρωση στη πύλη της Βάσης στο Άκτιο

8:30 μ.μ. Πορεία στους δρόμους της Λευκάδας

H Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)φέτος συμπληρώνει: 60 χρόνια ζωής και δράσης. 60 χρόνια αντιιμπεριαλιστικών αγώνωνστη χώρα μας και διεθνώςμέσω του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), για ένα ειρηνικόμέλλον, χωρίς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, φτώχεια κι εκμετάλλευση.

Η Πορεία στη ΝΑΤΟική Βάση του Ακτίου γίνεται σε συνθήκες που τα σημάδια της καπιταλιστικής κρίσης στο κορμί του λαού είναι έντονα και το κεφάλαιο ενισχύει τις βάσεις για αύξηση της κερδοφορίας του την επόμενη περίοδο.

Τα εργατικά-λαϊκά προβλήματα οξύνονται, συνεχίζεται η υψηλή ανεργία και η φτώχια στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Στην περιοχή μας και ευρύτερα, ξεδιπλώνονται οι ιμπεριαλιστικές εκστρατείες, οι πόλεμοι για το μοίρασμα των ενεργειακών πόρων, των δρόμων μεταφοράς τους και γενικότερα των αγορών. «Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους». Στη χώρα μας οι ψεύτικες προσδοκίες που καλλιέργησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ σχετικά με την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων αποκαλύφθηκαν μέσα στο τρίμηνο που πέρασε από τις εκλογές.

Η κατάσταση της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων χειροτερεύει.

Η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, κυβέρνησης, Ευρωζώνης, ΔΝΤ επιβεβαιώνει πως κοινή βάση των συνομιλιών αποτελεί η χρηματοδότηση και η ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι λίστες με τις αναδιαρθρώσεις μεγαλώνουν και ο λογαριασμός στέλνεται στο λαό: ασφαλιστικό, εργασιακά, μείωση συντάξεων, φοροαφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, νέα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα.

Είναι πλέον καθαρό σε όλους ότι οι δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, ανεξάρτητα από το πως θα ονομαστούν, οδηγούν σε μνημόνια διαρκείας με νέα αντιλαϊκή συμφωνία, συνέχιση των ελέγχων, της εποπτείας των μηχανισμών της Ε.Ε και της Τρόικας, τις ΗΠΑ σε ρόλο «τίμιου διαμεσολαβητή». Η αποκαλούμενη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης αποδεικνύεται επικίνδυνη, εμπλέκει το λαό μας σε περιπέτειες.

Μετά τις πρώτες δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι θα συνεχιστεί ο προσανατολισμός κι η συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ακολούθησαν τα περί «στρατιωτικής διπλωματίας», «θρησκευτικής διπλωματίας» και της «αξιοποίησης» της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας με το βολικό πρόσχημα αντιμετώπισης του «ισλαμικού κράτους» και της «προστασίας των χριστιανικών πληθυσμών» που χώνει τη χώρα μας ακόμα περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, σε νέες επεμβάσεις και πολέμους με έπαθλο την ισχυροποίηση των συμφερόντων των μονοπωλίων από την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων ενέργειας.

Στην πράξη έχει αποδειχθεί πόσο παραπλανητική είναι η αντίληψη ότι μπορούν να συμβαδίζουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας με αυτά των λαϊκών στρωμάτων.

Αυτό άλλωστε αποτελεί ιστορικό δίδαγμα από την μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών ενάντια στο φασισμό-ναζισμό. Είναι επίσης η βασική αιτία που 70 χρόνια μετά συνεχίζεται η συστηματική διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας από τους καπιταλιστές και τους πρόθυμους συνεργάτες-απολογητές τους.

Το τελευταίο διάστημα μια σειρά αποφάσεων και μεθοδεύσεων της συγκυβέρνησης ενέπλεξαν βαθύτερα τη χώρα στις ενδοϊμπεριαλιστικές συγκρούσεις:

  • Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για στρατιωτική δράση σε Συρία – Ιράκ και Λιβύη υπήρξε ομόφωνη με την Ελλάδα να συμμετέχει ενεργά στις πολεμικές προετοιμασίες.
  • Το ορμητήριο της Σούδας, το Νατοϊκό στρατηγείο Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Λάρισας, Ακτίου κι άλλες υποδομές διατηρούνται με αναβαθμισμένο ρόλο.
  • Πυκνώνει η συμμετοχή στις Ευρωατλαντικές στρατιωτικές ασκήσεις συνεκπαίδευσης, χειρισμού κρίσεων και στην υλοποίηση του σχεδίου δράσης ετοιμότητας του ΝΑΤΟ.
  • Η συγκυβέρνηση παίρνει επίσης μέρος στην προετοιμασία για ενδεχόμενη Ευρωνατοϊκή σύγκρουση με τη Ρωσία με αφορμή το ζήτημα της Ουκρανίας.
  • Οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας για  κοινή εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων του Αιγαίου με τις ΗΠΑ υπονομεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Οι Νατοϊκές βάσεις στο έδαφος της χώρας μας συμμετέχουν ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Η βάση του Άκτίου με τα ιπτάμενα ραντάρ των Άβακς συντόνισε όλες τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν και Ιράκ. Μεγάλη κινητικότητα, επιδεικνύει κάθε φορά που υπάρχει εστία έντασης, όπως ΚΑΙ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΠΕΡΊΟΔΟ.

Για τους παραπάνω λόγους, σήμερα, το αντιιμπεριαλιστικό-φιλειρηνικό κίνημα έχει πρόσθετα καθήκοντα. Στην ενημέρωση και την προετοιμασία του λαού για την ένταση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, συντονισμένα με το εργατικό-λαϊκό κίνημα για να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση κάθε είδους συμμετοχής της αστικής τάξης της χώρας σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Ο αγώνας για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες χρειάζεται να συνδεθεί και να συντονιστεί με την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις αιτίες που τους γεννούν, να διεκδικήσει ο λαός τον πλούτο που παράγει.

Όσο υπάρχουν οι αιτίες, όσο υπάρχει η καπιταλιστική μήτρα που γεννά τους πολέμους, η απόσταση ανάμεσα στην «ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο» και στον πόλεμο δεν είναι μεγάλη. Σημαντικός σταθμός σε αυτή την προσπάθεια είναι η συμμετοχή στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί στην ΝΑΤΟική Βάση του ΑΚΤΙΟΥ

Έτσι τιμάμε τον Γρηγόρη Λαμπράκη και τους συνοδοιπόρους του, το Ν.Νικηφορίδη και Γ. Τσαρουχά και όλους τους μάρτυρες-ήρωες που οδήγησαν στα βήματά τους γενιές και γενιές αγωνιστών μέχρι σήμερα.

Συνεχίζουμε τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα. Συμμετέχουμε όλοι στη Πορεία, δυναμώνουμε την πάλη μας :

  • ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ
  • ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

 

aktio

 

ΚΑΙΡΟΣ

Ιωάννινα
Ιωάννινα °C
B

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ