ΔΗΜ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Τετάρτη, 31 Ιανουάριος 2024 21:26
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Τρίτη, 12 Δεκέμβριος 2023 20:11
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2023 07:09
Οι αναπληρωτές αγωνιούν. Η προϋπηρεσία έγινε "κουρελού"... PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ   
Τετάρτη, 22 Ιούλιος 2015 20:54

alt

22 Ιουλίου 2015

 

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, για άλλη μία φορά, αποδεικνύει περίτρανα την έλλειψη σχεδιασμού, την απίστευτη προχειρότητα και την πρωτοφανή ατολμία με την οποία αντιμετωπίζει τα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Σαράντα ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ξηλώνει την «κουρελού» των προεκλογικών της υποσχέσεων για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς μεταθέτοντας την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία σε επόμενο χρόνο. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αγωνιούν, αφού βλέπουν να εκτυλίσσεται μπροστά τους το χειρότερο σενάριο για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους. Όλα δείχνουν ότι η εγκύκλιος για τις προσλήψεις αναπληρωτών της φετινής χρονιάς θα περιλαμβάνει, ελλείψει ψήφισης νεότερου νομικού πλαισίου, τις διατάξεις του «νόμου Λοβέρδου» με αποτέλεσμα η προϋπηρεσία τους να αναγνωρίζεται μόνο εφόσον προσφέρθηκε είτε μέχρι το σχολικό έτος 2009-2010, είτε μετά το σχολικό έτος 2012-2013. Περάσαμε, δηλαδή, από το πολυνομοσχέδιο «κουρελού»… στην προϋπηρεσία «κουρελού»!!!

Πολιτική σκοπιμότητα, αδιαφορία, ή απλά ατολμία; Οτιδήποτε από τα τρία και να ισχύει το αποτέλεσμα είναι ότι, μετά από έξι μήνες διακυβέρνησης, οι προεκλογικές εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για άμεσες και ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα και τις αγωνίες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, παραμένουν απλά εξαγγελίες.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει άμεσα, πριν την έκδοση της φετινής εγκυκλίου για τις προσλήψεις των αναπληρωτών, σε ψήφιση των διατάξεων που τους αφορούν. Πιο συγκεκριμένα, ζητάμε:

  • Ξεκλείδωμα των πινάκων μετά τις 30/6/2010 και αναγνώριση του συνόλου της καθαρής

προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

  • Κατάργηση της «ποινής» του διετούς αποκλεισμού από τους πίνακες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε περίπτωση μη ανάληψης υπηρεσίας ή παραίτησης.

Είναι πλέον αποδεκτό από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί βιώνουν τα τελευταία χρόνια ένα πρωτοφανές καθεστώς ομηρίας. Προειδοποιούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι η έκδοση εγκυκλίου με προϋπηρεσία «κουρελού» θα δημιουργήσει επιπρόσθετα ένα καθεστώς κατάφωρης αδικίας και κατακερματισμού στους κύκλους των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Η πολιτεία οφείλει να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της απέναντι σε ΟΛΟΥΣ τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που έχουν υπηρετήσει το δημόσιο σχολείο τα τελευταία χρόνια.

 

Δημοκρατική Συνεργασία

Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 01 Ιανουάριος 1000 02:00
 

ΚΑΙΡΟΣ

Ιωάννινα
Ιωάννινα °C
B

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ