ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Τετάρτη, 31 Ιανουάριος 2024 21:26
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Τρίτη, 12 Δεκέμβριος 2023 20:11
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2023 07:09

ΔΑΚΕ


Συντάχθηκε απο τον/την Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τετάρτη, 17 Απρίλιος 2024 22:16
Συντάχθηκε απο τον/την Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τετάρτη, 15 Νοέμβριος 2023 18:50
Συντάχθηκε απο τον/την Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τρίτη, 30 Μάιος 2023 12:54

Ε.Ρ.Α.


Συντάχθηκε απο τον/την ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2022 16:25
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
Πέμπτη, 26 Μάιος 2022 14:53
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
Τρίτη, 03 Μάιος 2022 14:39

Α.Σ.Ε. - Π.Α.Μ.Ε.


Συντάχθηκε απο τον/την Α.Σ.Ε.-ΠΑΜΕ
Τρίτη, 04 Ιούνιος 2019 21:28
Συντάχθηκε απο τον/την Α.Σ.Ε.-ΠΑΜΕ
Τρίτη, 04 Ιούνιος 2019 21:25
Συντάχθηκε απο τον/την Α.Σ.Ε.-ΠΑΜΕ
Τετάρτη, 12 Δεκέμβριος 2018 19:22

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ


Συντάχθηκε απο τον/την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τρίτη, 02 Ιούνιος 2015 18:51
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τετάρτη, 20 Μάιος 2015 19:37
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τρίτη, 12 Μάιος 2015 19:06
Ψήφισμα για τη λειτουργία των Ολοήμερων Δημ. Σχολείων και των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την General   
Πέμπτη, 02 Ιούνιος 2016 09:59

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ιωάννινα,02-06- 2016

Αρ. Πρωτ.: 117

Ταχ. Δ/νση: Αράπη 1A - 45332 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Τηλ. - FAX: 26510 78747

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Ιστοσελίδα: www.syldnioa.gr

ΠΡΟΣ

ΜΕΛΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΜΜΕ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας σε σχέση με τον Προγραμματισμό λειτουργίας των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων και των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων για το σχ. έτος 2016-2017

Με μοναδικό στόχο την εξοικονόμηση δαπανών, με τη χρήση κίβδηλων επιχειρημάτων διαλύουν δομές της εκπαίδευσης, που στηρίχτηκαν από τους εκπαιδευτικούς, αλλά και από την κοινωνία. Μετά την κατάργηση των ΕΑΕΠ καταργούνται και τα ολοήμερα τμήματα στα νηπιαγωγεία.

Στην πρόσφατη εγκύκλιο για την οργάνωση και λειτουργία του ολοήμερου σχολείου ορίζεται έντεχνα ο αριθμός 14 ως «ελάχιστος αριθμός φοιτώντων νηπίων/προνηπίων προβλεπόμενος από τις κείμενες διατάξεις (παρ. 1 του άρθρου 35 του Ν. 4386/2016 με θέμα « Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 83/τ.Α’/11-05-2016)» ενώ αντίστοιχα για τα δημοτικά σχολεία κάνει ξεκάθαρο διαχωρισμό σε 14 φοιτώντες μαθητές για τα 6/θέσια και πάνω σχολεία και σε 10 φοιτώντες μαθητές για τα 4/θέσια και 5/θέσια σχολεία.

Το άρθρο 35 που ορίζει αναλογία εκπαιδευτικού μαθητών 1: 14, σε συνδυασμό με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην εγκύκλιο για την εργασία των γονέων (να εργάζονται και οι δύο γονείς ή να είναι άνεργοι και οι δύο), βάζουν την ταφόπλακα στη λειτουργία του ολοήμερου νηπιαγωγείου και θα έχει οδυνηρές συνέπειες σε νήπια, οικογένειες και νηπιαγωγούς! Την ίδια στιγμή, υποχρεωτική παραμένει η μονοετής φοίτηση και η πικρή πείρα των προηγούμενων χρόνων αποτυπώνει 60.000 προνήπια εκτός δομών!!

Το Υπ. Παιδείας με την εγκύκλιο για την εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης συνεχίζει τον εμπαιγμό και την κοροϊδία! Μετά τη θύελλα που προκάλεσε με την Υπουργική Απόφαση, που καταργεί επί της ουσίας την πλειοψηφία των ολοήμερων τμημάτων των Δημοτικών Σχολείων, αφού θέτει ως προϋπόθεση «στο ολοήμερο πρόγραμμα να γράφονται και να φοιτούν οι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους», προχωρά σε μια κίνηση ελιγμού κάτω από το βάρος των τεράστιων αντιδράσεων, αναφέροντας ότι «θα γίνονται στα ολοήμερα δημοτικά δεκτά και παιδιά που οι γονείς τους θα έχουν κάρτα ανεργίας ή ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες». Η απάτη της Κυβέρνησης όμως αποκαλύπτεται από την ίδια την εγκύκλιο η οποία αναφέρει ρητά ότι, «στη φάση συγκρότησης ολοήμερων τμημάτων θα λαμβάνεται υπόψη κατά προτεραιότητα τα παιδιά όπου και οι δύο γονείς τους εργάζονται». Επιπλέον, το Υπουργείο φαίνεται να «ξεχνά» υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι που για διάφορους λόγους δεν έχουν ούτε κάρτα ανεργίας!!

Θυμίζουμε ότι σκοπός του ολοήμερου σχολείου μέσα από τον περισσότερο χρόνο που διαρκεί, είναι να προσφέρει υπηρεσίες για να αμβλύνει κοινωνικές και πολιτισμικές ανισότητες, να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν την προσωπικότητα τους αλλά και κοινωνικές δεξιότητες στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Που είναι η πολιτική των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση;

Στην Ελλάδα της κρίσης τα παιδιά έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη την στήριξη και την ενίσχυση των δυνατοτήτων τους. Μια κοινωνική δομή όπως το ολοήμερο σχολείο επιβάλλεται να ενισχυθεί, κι όχι άκριτα να καταργείται, γιατί η απάντηση στην κρίση είναι η επένδυση στην ποιοτική παιδεία μέσα από το δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Καμία απόλυση Αναπληρωτών, κανείς εκπαιδευτικός δε περισσεύει!
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα για την κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση.
  • Κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης που καταργεί Τμήματα Ένταξης και του άρθρου που κλείνει Νηπιαγωγεία.
  • Να αποσύρει ΤΩΡΑ την Υπουργική Απόφαση για τα ολοήμερα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.
  • Κανένας Μαθητής -Νήπιο και Προνήπιο- εκτός ολοήμερου.
  • Κανένα Προνήπιο εκτός Νηπιαγωγείου.
  • Εγγραφή όλων των παιδιών χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π/Ε Ιωαννίνων καλούμε όλους τους γονείς που επιθυμούν και έχουν ανάγκη τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν ολοήμερο δημοτικό και νηπιαγωγείο να καταθέσουν αίτηση ανεξαρτήτως του αν πληρούν τα κριτήρια της Υπουργικής Απόφασης και της εγκυκλίου. Οι σύλλογοι διδασκόντων των σχολικών μονάδων να αποφασίσουν ότι οι διευθυντές και οι προϊστάμενες θα παραλάβουν τις αιτήσεις από όλους τους ενδιαφερόμενους γονείς.

Το ίδιο να γίνει και ως προς τις εγγραφές των προνηπίων αλλά και με τη λειτουργία πρωινής ζώνης στα δημοτικά. Καλούμε τους συλλόγους γονέων να στηρίξουν με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις σε επίπεδο Σχολείου, Διεύθυνσης και Περιφέρειας τις παραπάνω αποφάσεις.

ΥΓ Η παραλαβή δηλώσεων από όλους τους ενδιαφερόμενους, δε βάζει σε πειθαρχικό κίνδυνο τους εκπαιδευτικούς που διενεργούν τις εγγραφές. Δεν αποτελεί παραβίαση της υπουργικής απόφασης και της εγκυκλίου (ΔΟΕ, αρ. πρωτ. 658/31-5-2016).

ΤΟ ΔΣ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 03 Ιούνιος 2016 06:38
 

ΚΑΙΡΟΣ

Ιωάννινα
Ιωάννινα °C
B

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ