Ε.Ρ.Α.


Συντάχθηκε απο τον/την ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2022 16:25
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
Πέμπτη, 26 Μάιος 2022 14:53
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
Τρίτη, 03 Μάιος 2022 14:39
Όχι στους Υποβιβασμούς, Συγχωνεύσεις και Καταργήσεις Νηπιαγωγείων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε.&Δ.Ε. Ηπείρου και τα Ιωάννινα
Συντάχθηκε απο τον/την General   
Πέμπτη, 09 Φεβρουάριος 2017 20:46

 

Ε.Ρ.Α. -ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ιωάννινα, Φλεβάρης 2017

 

Όχι στους Υποβιβασμούς, Συγχωνεύσεις και Καταργήσεις Νηπιαγωγείων

στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε.&Δ.Ε. Ηπείρου και τα Ιωάννινα

 

Με αφορμή τις «Προτάσεις – Εισηγήσεις για μεταβολές σχολικών μονάδων για το Έτος 2017-2018» του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων με Αριθ. Πρωτ. 10160/14-11-2016 προς έγκριση από τα 8 Δημοτικά Συμβούλια των αντίστοιχων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, η Ε.Ρ.Α. -ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ- & ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ζητούν άμεση σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιωαννίνων ώστε να κινητοποιηθεί  ο Σύλλογός μας προς όλους τους φορείς ζητώντας την υπεράσπιση των Δημόσιων Νηπιαγωγείων και Σχολείων, καθώς και τις θέσεις εργασίας όλων των συναδέλφων και συναδελφισσών που κινδυνεύουν από τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις.

Τονίζουμε προς όλους τους φορείς: Κυβέρνηση, Διοίκηση της Εκπαίδευσης, Δημοτικές Αρχές, Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Ηπείρου και τα Πολιτικά Κόμματα ότι δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν οι μνημονιακές πολιτικές λιτότητας σε βάρος της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας & Εκπαίδευσης και ότι θα υπερασπιστούμε την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης ζητώντας μείωση του αριθμού των νηπίων και των μαθητών ανά Τμήμα, καθώς και αύξηση των οργανικών θέσεων των Νηπιαγωγών Γενικής και Ειδικής Αγωγής, των Δασκάλων Γενικής και Ειδικής Αγωγής και των Εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, (καθήκοντα και αρμοδιότητες Διευθυντών Εκπαίδευσης Φ.353.1/324/105657/Δ1/2002) εισηγείται την ίδρυση, προαγωγή, συγχώνευση, κατάργηση, υποβιβασμό των σχολικών μονάδων και στην περίπτωση της προσχολικής αγωγής τη συγχώνευση πολλών Νηπιαγωγείων του Δήμου Ιωαννιτών.

Η εισήγηση του Διευθυντή Εκπαίδευσης μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους επισημαίνοντας προς όλες τις κατευθύνσεις –Δημοτικές & Αυτοδιοικητικές Αρχές, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτικά Κόμματα ότι:

-χάνονται οργανικές θέσεις νηπιαγωγών γενικής και ειδικής αγωγής,

-δεν αναβαθμίζεται η προσχολική αγωγή με τις συμπτύξεις- συγχωνεύσεις,

-βρίσκονται «παρανόμως» εγγεγραμμένα σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και εκτός δημόσιων Νηπιαγωγείων, πάνω από είκοσι (20) νήπια με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε  δύο Ιδρύματα που ελέγχονται από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ιωαννιτών,

-να υποστηριχθεί η ίδρυση Τμημάτων Ένταξης σε συστεγαζόμενα Νηπιαγωγεία και η άμεση εγγραφή αναπήρων Νηπίων στα 2 στελεχωμένα δημόσια Ειδικά Νηπιαγωγεία.

ΗΕ.Ρ.Α. -ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ- & ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝπροτείνουμε στο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων να συντάξει τις εκθέσεις εκείνες, όπως προβλέπει υποχρεωτικά το Καθηκοντολόγιο, που αφορούν την κατάσταση των διδακτηρίων και τις ανάγκες των σχολείων και να συζητήσει με τους φορείς και το Σύλλογό μας τα αναγκαία μέτρα για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος τόσο των Νηπιαγωγείων όσο και των Δημοτικών Σχολείων.

Καλούμε τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, ως εκπρόσωπο στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ιωαννιτών, να αναδείξει το έντονο στεγαστικό πρόβλημα προς την κατεύθυνση δρομολόγησης βιώσιμων λύσεων.

Άμεσα το Δ.Σ. του Συλλόγου μας να προγραμματίσει συναντήσεις τόσο με το Δήμαρχο του Δήμου Ιωαννιτών όσο και με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, ο οποίος έχει την ευθύνη διαχείρισης κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ώστε να δρομολογηθούν λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα στο Δήμο Ιωαννιτών και στους υπόλοιπους Δήμους της  Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων γενικότερα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΟΛΟΗΜΕΡΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

-ΙΔΡΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ & ΣΤΗΡΙΞΗ των ΕΙΔΙΚΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

-ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ & ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για τα Ανάπηρα Νήπια –

ΕΝΑΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΑΝΑ 15 ΝΗΠΙΑ /ΠΡΟΝΗΠΙΑ

-ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ 5% ΤΟΥ ΑΕΠ με μόνιμους διορισμούς.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 09 Φεβρουάριος 2017 20:48
 

ΚΑΙΡΟΣ

Ιωάννινα
Ιωάννινα °C
B

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ