ΔΗΜ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Σάββατο, 17 Φεβρουάριος 2018 07:09
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Παρασκευή, 02 Φεβρουάριος 2018 06:46
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Δευτέρα, 15 Ιανουάριος 2018 20:38

ΔΑΚΕ


Συντάχθηκε απο τον/την Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2018 05:35
Συντάχθηκε απο τον/την Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Πέμπτη, 08 Φεβρουάριος 2018 22:48
Συντάχθηκε απο τον/την Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Πέμπτη, 08 Φεβρουάριος 2018 22:42

Ε.Ρ.Α.


Συντάχθηκε απο τον/την Αυτόνομη Παρέμβαση
Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2018 09:05
Συντάχθηκε απο τον/την Αυτόνομη Παρέμβαση
Παρασκευή, 02 Φεβρουάριος 2018 13:48
Συντάχθηκε απο τον/την Αυτόνομη Παρέμβαση
Τετάρτη, 24 Ιανουάριος 2018 12:53

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ


Συντάχθηκε απο τον/την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τρίτη, 02 Ιούνιος 2015 18:51
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τετάρτη, 20 Μάιος 2015 19:37
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τρίτη, 12 Μάιος 2015 19:06
Υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των εκπαιδευτικών μελών σχολικών επιτροπών PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την General   
Πέμπτη, 20 Ιούλιος 2017 18:59

alt

Αρ. Πρωτ. 16
Αθήνα 20/7/2017
Προς
Τον Υπουργό Παιδείας
κ. Γαβρόγλου Κωνσταντίνο
Κοιν.
Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

Θέμα: Υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των εκπαιδευτικών μελών σχολικών επιτροπών
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επανέρχεται στο ζήτημα της υποχρέωσης των εκπαιδευτικών οι οποίοι ορίζονται, με αποφάσεις των Ο.Τ.Α. σε εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης 8440/2011, ως μέλη των σχολικών επιτροπών (τακτικά και αναπληρωματικά) και υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση περιουσιακής κατάστασης των ίδιων και των οικογενειών τους.
Πριν από δύο χρόνια,με επιστολή (αριθ. Πρωτ. 240 4/12/2015) προς τον, τότε, Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη με θέμα: «Υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης μελών σχολικών επιτροπών», το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έκανε παρέμβαση ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση με την οποία να απαλλάσσονται ρητώς και με απόλυτη σαφήνεια οι εκπαιδευτικοί μέλη των σχολικών επιτροπών από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης των ίδιων και των οικογενειών τους.
Δυστυχώς, σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την πλευρά της πολιτείας.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., έπειτα και από ειδοποιήσεις που δέχτηκαν από την «Αρχή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης», συνάδελφοί μαςοι οποίοι δεν υπέβαλαν τη σχετική δήλωση, επανέρχεται στο ζήτημα, καλώντας τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου να επιληφθεί άμεσα του ζητήματος προχωρώντας στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις.
Παράλληλα επισημαίνουμε ότι είναι απαραίτητο να δοθεί παράταση στην κατάθεση δηλώσεων των συναδέλφων μας με δεδομένο τον υπερβολικό χρόνο που απαιτεί μια τέτοια διαδικασία. Ταυτόχρονα πρέπει να ανασταλεί ή όποια διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων και οποιονδήποτε άλλων κυρώσεων προβλέπονται για τη μη έγκαιρη υποβολή της δήλωσης (μέχρι τις 30/06/2017).
Θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν οι εκπαιδευτικοί να ορίζονται μέλη των σχολικών επιτροπών χωρίς προηγούμενη συνεννόηση, χωρίς ενημέρωση για τις υποχρεώσεις, χωρίς νομική κάλυψη και χωρίς την αποδοχή του ορισμού από την πλευρά τους.
Σε αυτό το πλαίσιο ζητούμε να ρυθμιστεί νομοθετικά το ζήτημα του ορισμού των εκπαιδευτικών στις σχολικές επιτροπές έτσι ώστε η επιθυμία τους να αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ορισμού τους.
Μπροστά στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί να αναλάβουν οι Ο.Τ.Α., άμεσα, μέσω των οικονομικών υπηρεσιών τους τη συμπλήρωση των δηλώσεων καθώς και το κόστος των ενδεχόμενων προστίμων.
Επισημαίνουμε και πάλι ότι οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ορίζονται να συμμετέχουν στις σχολικές επιτροπές και διευκολύνουν με κόπο και χρόνο πέραν των καθηκόντων τους το έργο των Ο.Τ.Α. δεν διαχειρίζονται χρήματα και ως εκ τούτου δεν υπάρχει περίπτωση μεταβολής της περιουσιακής κατάστασης αυτών και των οικογενειών τους εξαιτίας της συμμετοχής τους σε αυτές τις επιτροπές (πολύ περισσότερο οι συνάδελφοι οι οποίοι παραιτήθηκαν από τις επιτροπές δίχως να έχουν συμμετάσχει σε συνεδριάσεις καθώς και τα αναπληρωματικά μέλη που δε συμμετείχαν και υποχρεώνονται να  υποβάλουν  δήλωση).
Επιπρόσθετα, όπως όλοι γνωρίζουν, οι Σχολικές Επιτροπές υποβάλλουν τόσο φορολογικές δηλώσεις όσο και ετήσιους οικονομικούς απολογισμούς όπου αποτυπώνονται επακριβώς όλες οι κινήσεις (εισπράξεις και πληρωμές) που γίνονται από τις σχολικές μονάδες ευθύνης τους και άρα κάθε έλεγχος είναι εφικτός.
Περιμένουμε από τον κ. Υπουργό Παιδείας να παρέμβει άμεσα ώστε το πρόβλημα να λυθεί με τις κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Για να δείτε την ανακοίνωση του 2015 πατήστε ΕΔΩ
alt

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 20 Ιούλιος 2017 21:05
 

ΚΑΙΡΟΣ

Ιωάννινα
Ιωάννινα °C
B

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ