ΔΗΜ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Τετάρτη, 31 Ιανουάριος 2024 21:26
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Τρίτη, 12 Δεκέμβριος 2023 20:11
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2023 07:09
Οι κυβερνητικοί βραχίονες προπαγάνδας να συντονιστούν με τους συνδικαλιστικούς κυβερνητικούς εκπροσώπους... PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ   
Δευτέρα, 15 Ιανουάριος 2018 20:38

Οι κυβερνητικοί βραχίονες προπαγάνδας να συντονιστούν με τους συνδικαλιστικούς κυβερνητικούς εκπροσώπους...

altΔεν είναι εικόνα συνοχής αυτή που παρουσιάζουν...

           

                Η προσπάθεια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για μια ακόμη φορά, να πείσουν την κοινωνία ότι δεν αντιλαμβάνεται σωστά την πραγματικότητα και ότι υπάρχουν παντού εχθροί οι οποίοι βάζουν εμπόδια στο θεάρεστο έργο των κυβερνώντων μην αφήνοντάς τους να σκίσουν τα μνημόνια που υποσχέθηκαν... συνεχίζεται, με επίδικο αυτή τη φορά την ώρα σίτισης και αν θα προσμετράται ως διδακτική.

                Το Υπουργείο Παιδείας, με δελτίο τύπου του στις 4 Δεκεμβρίου 2017 (http://www.minedu.gov.gr/news/31885-04-12-17-to-ypourgeio-synexizei-tin-ylopoiisi-ton-metarrythmiseon-meta-ti-symfonia-me-tous-thesmoys) ενημέρωνε μεταξύ άλλων πως: "...μόνη αλλαγή που συμφωνήθηκε είναι η συμμετοχή του ΑΣΕΠ στις διαδικασίες αξιολόγησης των στελεχών και ο αποχαρακτηρισμός της ώρας σίτισης ως διδακτικής".

                Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με ανακοίνωσή της στις 7 Δεκεμβρίου 2017 (http://desy.gr/index.php/anakoinoseis-di-sy/883-katalavame-kala-ti-ypograpsate-kyrie-ypourge-paideias-stamatiste-na-ypotimate-ti-noimosyni-ton-ekpaideftikon-kai-tis-ellinikis-koinonias) έκανε σκληρή κριτική στο Υπουργείο Παιδείας, αναφερόμενη μεταξύ άλλων και στο θέμα της ώρας σίτισης.

                Μετά την πάροδο λίγων ημερών, αμέσως με την εισαγωγή στη Βουλή για ψήφιση των νέων μέτρων (υποχρεωτικό 30ωρο, νέες συγχωνεύσεις, 50% για την προκήρυξη απεργιών κλπ), χωρίς να έχει υπάρξει καμία απολύτως ανακοίνωση του υπουργείου που να λέει κάτι διαφορετικό για την ώρα σίτισης, όταν μάλιστα με δελτίο τύπου έχουν δηλώσει πως έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα ο αποχαρακτηρισμός, ανέλαβαν δράση οι συνδικαλιστικοί κυβερνητικοί εκπρόσωποι και απολογητές του Υπουργείου!!

                Με απλοϊκές, ρηχές όπως πάντα κενολογίες, ερμηνεύουν τις προθέσεις της κυβέρνησης (προφανώς γνωρίζοντάς τες καλύτερα, αυτοί οι ψευτοανεξάρτητοι, συμμετέχοντας σε συνάξεις σε κυβερνητικά γραφεία, όπου γίνεται εκλαΐκευση της κυβερνητικής προπαγάνδας...), καθησυχάζουν τους εκπαιδευτικούς  ότι όλα είναι καλά (άρα δεν χρειάζονται αντιδράσεις στο έργο της κυβερνητικής εξουσίας...) και "κατακεραυνώνουν" τους συνδικαλιστικούς τους αντιπάλους γιατί τάχα σπέρνουν τη σύγχυση δημιουργώντας ανύπαρκτα θέματα!!

                Ως παράταξη, έχουμε μάθει από τον καιρό που οι συγκεκριμένοι κρατούσαν ψηλά τα λάβαρα μιας άλλης εξουσίας, την οποία πρώτοι έτρεξαν να εγκαταλείψουν για να προσχωρήσουν στην νέα, ως γνήσιοι συνδικαλιστικοί "ανεμόμυλοι", να τους αντιμετωπίζουμε με κατανόηση. Καταλαβαίνουμε πως για τους υποστηρικτές του δόγματος "καμία δουλειά δεν είναι ντροπή", δεν είναι γελοιότητα να παριστάνεις ταυτόχρονα τον εκπρόσωπο των εργαζόμενων και τον απολογητή των πράξεων του υπουργείου!

                Επιλέγουμε όμως να υπερασπιζόμαστε τις πράξεις και τις ενέργειές μας. Δεν δεχόμαστε μαθήματα υπευθυνότητας από τους χθεσινούς, σημερινούς και πιθανόν παντοτινούς ανεύθυνους. Το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας για μια ακόμη φορά φαίνεται ότι δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει αλλά και εξ αιτίας της αντίδρασής μας προβληματίζεται για τον αποχαρακτηρισμό της ώρας σίτισης, που το ίδιο δήλωσε ότι έχει συμφωνήσει, είναι θετικό.Βέβαια διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για την τελική κατάληξη του θέματος, όχι μόνο άμεσα αλλά και στο κοντινό μέλλον. Ποτέ κανείς (εκτός από τους "συνδικαλιστικούς ανεμόμυλους" και τους "κυβερνητικούς κολαούζους")δεν μπορεί να είναι σίγουρος με τις ενέργειες των μνημονιοσκιστών...

                Σε κάθε περίπτωση, καλούμε τους κυβερνητικούς βραχίονες ενημέρωσης να συντονιστούν με τους συνδικαλιστικούς απολογητές και προπαγανδιστές. Δεν είναι καλό θέαμα το υπουργείο να δηλώνει ότι συμφώνησε τον αποχαρακτηρισμό της ώρας σίτισης από διδακτική και οι συνδικαλιστικοί "κυβερνητικοί εκπρόσωποι" να λένε ότι πρόκειται περί ανύπαρκτου θέματος που δημιούργησαν η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και άλλες παρατάξεις...

 

Δημοκρατική Συνεργασία

Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 01 Ιανουάριος 1000 02:00
 

ΚΑΙΡΟΣ

Ιωάννινα
Ιωάννινα °C
B

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ