ΔΗΜ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Τετάρτη, 31 Ιανουάριος 2024 21:26
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Τρίτη, 12 Δεκέμβριος 2023 20:11
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2023 07:09

ΔΑΚΕ


Συντάχθηκε απο τον/την Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Πέμπτη, 25 Απρίλιος 2024 15:07
Συντάχθηκε απο τον/την Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τετάρτη, 17 Απρίλιος 2024 22:16
Συντάχθηκε απο τον/την Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τετάρτη, 15 Νοέμβριος 2023 18:50

Ε.Ρ.Α.


Συντάχθηκε απο τον/την ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2022 16:25
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
Πέμπτη, 26 Μάιος 2022 14:53
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
Τρίτη, 03 Μάιος 2022 14:39

Α.Σ.Ε. - Π.Α.Μ.Ε.


Συντάχθηκε απο τον/την Α.Σ.Ε.-ΠΑΜΕ
Τρίτη, 04 Ιούνιος 2019 21:28
Συντάχθηκε απο τον/την Α.Σ.Ε.-ΠΑΜΕ
Τρίτη, 04 Ιούνιος 2019 21:25
Συντάχθηκε απο τον/την Α.Σ.Ε.-ΠΑΜΕ
Τετάρτη, 12 Δεκέμβριος 2018 19:22

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ


Συντάχθηκε απο τον/την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τρίτη, 02 Ιούνιος 2015 18:51
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τετάρτη, 20 Μάιος 2015 19:37
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τρίτη, 12 Μάιος 2015 19:06
ΣΕΠΕΝΙ: «Σχετικά με τη συνάντηση του ΔΣ με το Δήμαρχο Ιωαννιτών για τα στεγαστικά ζητήματα των σχολικών μονάδων του δήμου» PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την General   
Πέμπτη, 07 Ιούλιος 2022 10:41

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ιωάννινα,0307– 2022

Αρ. πρωτ.: 13

Ταχ. Δ/νση: Αράπη 1A - 45332 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Τηλ. - FAX: 26510 78747

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Ιστοσελίδα: www.syldnioa.gr

ΠΡΟΣ:

Μέλη

ΚΟΙΝ.:

ΜΜΕ

Δελτίο τύπου

«Σχετικά με τη συνάντηση του ΔΣ με το Δήμαρχο Ιωαννιτών για τα στεγαστικά ζητήματα των σχολικών μονάδων του δήμου»

Συνάδελφοι,

στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΕΝΙ (Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων), μετά τη συγκρότησή του σε σώμα, αποφασίστηκε συνάντηση με το Δήμαρχο του Δήμου Ιωαννιτών, ώστε να συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν ως προς τις στεγαστικές υποδομές των σχολείων. Και τούτο διότι στον μεγαλύτερο Δήμο της περιοχής μας υφίστανται τα περισσότερα οξυμένα προβλήματα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 και εκεί κατατέθηκαν τα θέματα σχετικά με το στεγαστικό ζήτημα των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τη γενικότερη λειτουργία των σχολείων. Επιγραμματικά τέθηκαν τα εξής:

üΧρονοδιάγραμμα στέγασης 1ουΝηπιαγωγείου, ΣΑΠ και 34οΝηπιαγωγείου (Παλιούς φούρνους)

üΣτέγαση 19ουΝηπιαγωγείου, 15ου Νηπιαγωγείου και Νηπιαγωγείου Κουτσελιού.

üΗ ανέγερση διδακτηρίου για τη στέγαση του 28ου Νηπιαγωγείου σε υπάρχον οικόπεδο που θα έλυνε το συνολικά το ζήτημα της συμφόρησης των νηπιαγωγείων της περιοχής.

üΣτέγαση του Δημ. Σχολείου Κατσικάς σε νέο κτίριο.

üΑνέγερση νέου διδακτηρίου στην περιοχή της Νέας Ζωής που θα αποσυμφορούσε το 10ο Δημ. Σχολείο και το 3ο Δημ. Σχολείο Μαρμάρων.

üΕπίσπευση των διαδικασιών για την παράδοση αίθουσας διδασκαλίας στο 4οΔημ. Σχολείο Ανατολής (αίθουσα χημείου της παλιάς Παιδαγωγικής Ακαδημίας που μετά και τις ενέργειες του Συλλόγου μας αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, να δοθεί στο  Δημοτικό Σχολείο).

üΜετεγκατάσταση των Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων στο Πανεπιστήμιο από το συγκρότημα της Ακαδημίας.

üΖητήθηκε να γίνει από το Δήμο αξιοποίηση κάθε οικοπέδου ή κτιρίου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία νέων διδακτηρίων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

üΤέλος να υπάρχει προγραμματισμός και μέριμνα από την πλευρά της δημοτικής αρχής για τη συντήρηση όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο Δήμαρχος απάντησε στα παραπάνω θέματα ως εξής:

  • Λόγω περιπλοκότητας ιδιοκτησιακών ζητημάτων και έλλειψης πόρων, η ανέγερση νέων κτιρίων καθίσταται δύσκολη και προτιμήθηκε (από τη Δημοτική Αρχή) ως λύση του ζητήματος ο σχεδιασμός για τη συντήρηση των υπαρχόντων υποδομών. Μάλιστα πρότεινε μαθητές και νήπια που δεν «χωρούν» σε σχολεία του Δήμου, να μεταφέρονται σε κλειστά σχολεία της περιοχής, θεωρώντας αυτή τη λύση ως απόλυτα.. ρεαλιστική !!!
  • Θα τρέξει πρόγραμμα 4 εκ. ευρώ για τη συντήρηση κτιρίων σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Όπως ανέφερε υπάρχει μελέτη, την οποία μας προέτρεψε να αναζητήσουμε στη Τ.Υ. του Δήμου, ώστε να δούμε την οριστική κατανομή των χρημάτων στην Πρωτοβάθμια.
  • Σχετικά με την μετεγκατάσταση των Πειραματικών Σχολείων στο Πανεπιστήμιο, είπε ότι αυτό εξαρτάται από τον αντίστοιχο σχεδιασμό που είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα «Τρίτσης».
  • Για το Νηπιαγωγείο Κουτσελιού, μας απάντησε ότι το οικόπεδο που προορίζεται για τη στέγασή του και εφάπτεται με το Δημοτικό Σχολείο, είναι εκτός σχεδίου πόλης (!!!).
  • Αναφορικά με το 34οΝηπιαγωγείο (Παλαιούς Φούρνους), το 1οΝηπιαγωγείο και το ΣΑΠ, μας ανέφερε ότι θα λειτουργήσουν μετά την ολοκλήρωση των τελευταίων εργασιών από τον Σεπτέμβριο.
  • Σχετικά με το ζήτημα ανέγερσης νέου διδακτηρίου που θα στεγάσει το Δημοτικό Σχολείο Κατσικά, ειπώθηκε ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη (πέρα από την οριοθέτηση του οικοπέδου) καθώς αναμένεται σχετική μελέτη από την ΚΤΥΠ.

Οι απαντήσεις του Δημάρχου, σαφώς, δεν μας άφησαν ικανοποιημένους σε πολλά από τα ζητήματα που τέθηκαν. Ο Σύλλογος μας δεν εφησυχάζει και θα προχωρήσει και σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υπάρξει λύση στο στεγαστικό των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θέτοντας προ των ευθυνών τους όλους τους αρμόδιους φορείς.

Οι σχολικές κοινότητες, δικαιούνται σύγχρονα σχολεία, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχή μας, γιατί μόνο μέσα σε αυτά μπορεί να συντελεστεί η μάθηση, να υπάρχει ασφάλεια και όλες εκείνες οι παιδαγωγικές συνθήκες που είναι απαραίτητες στην πραγμάτωση των σκοπών της εκπαίδευσης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 07 Ιούλιος 2022 12:46
 

ΚΑΙΡΟΣ

Ιωάννινα
Ιωάννινα °C
B

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ