ΔΗΜ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Τετάρτη, 31 Ιανουάριος 2024 21:26
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Τρίτη, 12 Δεκέμβριος 2023 20:11
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2023 07:09

ΔΑΚΕ


Συντάχθηκε απο τον/την Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Πέμπτη, 25 Απρίλιος 2024 15:07
Συντάχθηκε απο τον/την Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τετάρτη, 17 Απρίλιος 2024 22:16
Συντάχθηκε απο τον/την Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τετάρτη, 15 Νοέμβριος 2023 18:50

Ε.Ρ.Α.


Συντάχθηκε απο τον/την ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2022 16:25
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
Πέμπτη, 26 Μάιος 2022 14:53
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
Τρίτη, 03 Μάιος 2022 14:39

Α.Σ.Ε. - Π.Α.Μ.Ε.


Συντάχθηκε απο τον/την Α.Σ.Ε.-ΠΑΜΕ
Τρίτη, 04 Ιούνιος 2019 21:28
Συντάχθηκε απο τον/την Α.Σ.Ε.-ΠΑΜΕ
Τρίτη, 04 Ιούνιος 2019 21:25
Συντάχθηκε απο τον/την Α.Σ.Ε.-ΠΑΜΕ
Τετάρτη, 12 Δεκέμβριος 2018 19:22

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ


Συντάχθηκε απο τον/την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τρίτη, 02 Ιούνιος 2015 18:51
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τετάρτη, 20 Μάιος 2015 19:37
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τρίτη, 12 Μάιος 2015 19:06
Συνάντηση Σ.Ε.Π.Ε.Ν.Ι. με Δ/ντρια Εκπαίδευσης Ιωαννίνων PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την General   
Παρασκευή, 25 Νοέμβριος 2022 07:21

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ιωάννινα, 24 – 11 – 2022

Αρ. Πρωτ.: 45

Ταχ. Δ/νση: Αράπη 1A - 45332 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Τηλ. - FAX: 26510 78747

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Ιστοσελίδα: www.syldnioa.gr

 ΠΡΟΣ:

Μέλη

Θέμα : Συνάντηση Σ.Ε.Π.Ε.Ν.Ι. με Δ/ντρια Εκπαίδευσης Ιωαννίνων

Την Τρίτη 22/11/2022 το ΔΣ του Συλλόγου μας συναντήθηκε με τη Δ/ντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, για να ενημερωθεί για τα τρέχοντα εκπαιδευτικά θέματα και να της θέσει ορισμένα ζητήματα που καιρό τώρα απασχολούν τους συναδέλφους.

Ένα από τα πρώτα ζητήματα που τέθηκαν ήταν το θέμα της κάλυψης των κενών στην παράλληλη στήριξη. Ένα θέμα που ταλανίζει τις οικογένειες των μαθητών που χρειάζονται εκπαιδευτική υποστήριξη, αλλά και τα σχολεία που χρειάζονται το ανάλογο προσωπικό για να λειτουργούν απρόσκοπτα. Κάναμε σαφή τη θέση μας, ότι είναι εντελώς έξω από τα όρια της επιστήμης να μοιράζονται οι παράλληλες σε περισσότερους του ενός μαθητές ή να μην υπάρχει καθόλου εκπαιδευτικό προσωπικό εκεί που υπάρχουν αντίστοιχες διαγνώσεις από το Κ.Ε.Δ.Α.Σ.Υ. Η ενημέρωση που είχαμε είναι ότι στην Περιφερειακή μας Ενότητα υπάρχουν ακόμα αρκετά κενά και η κάλυψη (και με την πρακτική του διαμερισμού των συναδέλφων στην παράλληλη ή με την απασχόληση συναδέλφων που έχουν κάποιο μικρό περίσσευμα ωρών ) είναι γύρω στο 50 %.

Σχετικά με τα κενά στη Γενική Εκπαίδευση στις ειδικότητες ΠΕ70 (δασκάλων) και ΠΕ60 (νηπιαγωγών) δεν υπάρχουν επί της ουσίας κενά, αλλά σίγουρα και αυτό επίσης θέσαμε ότι προκύπτουν για διάφορους λόγους (αναρρωτικές άδειες, άδειες λόγω covidκ.α.) και θα πρέπει να υπάρχει ένα πλεονάζον προσωπικό. Στην ειδικότητα ΠΕ11 των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής υπάρχει ένα πλεονάζον προσωπικό που μπορεί να καλύψει απρόσκοπτα αυτήν την ειδικότητα. Ενώ και οι άλλες ειδικότητες στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι σε σχετική κάλυψη, εκτός κάποιων ωρών στους εκπαιδευτικούς Εικαστικών.

Επίσης θέσαμε το μεγάλο ζήτημα της δημιουργίας οργανικών θέσεων για όλους τους εκπαιδευτικούς με βάση τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν. Και αναφέραμε ότι πρόκριμα σε αυτό πρέπει να έχουν οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων που επί πολλά χρόνια (και παρά τις πιέσεις μας και σε τοπικό επίπεδο) δεν έχουν οργανική θέση. Η απάντηση που λάβαμε είναι ότι υπάρχει ένας σχεδιασμός για οργανικές στην ειδικότητα ΠΕ11 (Φυσικής Αγωγής), ενώ επιμείναμε   ότι αυτό πρέπει να γίνει και με τις άλλες ειδικότητες  (χαρακτηριστικά αναφέρουμε την περίπτωση των θεατρολόγων μιας και πρόκειται για τον μοναδικό κλάδο στην Α/βάθμια, από τον οποίο ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΦΕΤΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΙΜΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ)

Ακόμα αναφερθήκαμε, σε αυτό που συζητήσαμε διεξοδικά και στη Γενική Συνέλευση της 14ης Νοεμβρίου 2022, για το δημοτικό σχολείο της Πωγωνιανής. Το οποίο έχει μαθητές κυρίως από δύο δομές φιλοξενίας παιδιών. Μια δημόσια δομή και την «Κιβωτό του Κόσμου». Η ίδρυση αυτού του σχολείου έγινε, ύστερα από εισήγηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης, φέτος τον Αύγουστο και προκάλεσε σε όλους μας κάποιες ανησυχίες που δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν. Οι συνάδελφοι που κλήθηκαν να υπηρετήσουν σε αυτό αντιμετώπισαν από την αρχή πολλά προβλήματα (προβλήματα που δε σχετίζονται με τις τελευταίες εξελίξεις στη συγκεκριμένη ΜΚΟ). Ζητήσαμε άμεσα να υπάρξει το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, το απαραίτητο επιστημονικό (ψυχολόγοι - κοινωνικοί λειτουργοί) και βοηθητικό προσωπικό που χρειάζεται για να στηριχτούν οι μαθητές και να μπορούν και οι εκπαιδευτικοί να επιτελέσουν την αποστολή τους.

Ακόμα τέθηκε το θέμα και της στελέχωσης, ιδιαίτερα των ειδικών σχολείων, με νοσηλευτικό προσωπικό καθώς υπάρχουν προβλήματα από την μη κάλυψη αυτής της ειδικότητας. Και εδώ το θέμα καταδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντικό διότι μιλάμε για την υγεία των μαθητών που μπορεί να έχει μοιραία αποτελέσματα.

Ο Σύλλογος μας (Σ.Ε.Π.Ε.Ν.Ι. ) θα είναι σε διαρκή ενημέρωση και σχετικές παρεμβάσεις, όπου χρειάζεται για όλα τα παραπάνω ζητήματα. Θέλουμε και παλεύουμε για ένα σχολείο ίσων ευκαιριών για όλους τους μαθητές, ένα σχολείο που επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να επιτελούν το παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό τους έργο.

υπογραφές ΠΑΡΓΑΝΑΣ ΛΩΛΗΣ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 25 Νοέμβριος 2022 09:21
 

ΚΑΙΡΟΣ

Ιωάννινα
Ιωάννινα °C
B

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ