ΤΣΙΓΓΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΨΗΦΙΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΓΓΡΟΣ   
Δευτέρα, 23 Μάιος 2011 17:37

Διαγράφονται οι αναπληρωτές που παραιτούνται. Ψήφιση τροπολογίας.

ΤΣΙΓΓΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                             Ιωάννινα 23-5-2011

ΤΗΛ:6974387423

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

                                                                                ΠΡΟΣ

                                                         Συναδέλφισσες, -ους αναπληρωτές

1ο Ενημερωτικό Μαΐου

Θέμα: Διαγράφονται οι αναπληρωτές που παραιτούνται. Ψήφιση τροπολογίας.

Συναδέλφισσες, -οι

Σας παραθέτω την τροπολογία που ψηφίστηκε στη βουλή και αφορά στον τρόπο διαγραφής σας από τους πίνακες, σε περίπτωση που δεν δεχτείτε διορισμό ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι. Το ερώτημα βέβαια είναι τι θα κάνατε αν σας προτείνανε διορισμό για 8 ώρες την εβδομάδα, με 425€ το μήνα, στα Ιωάννινα, στα σχολεία Ματσουκίου-Κεφαλοχωρίου-Μηλέας και Διστράτου (όλα στη Δ΄ζώνη σε ορεινές και δύσβατες περιοχές).

Αυτό συνέβηκε φέτος σε συναδέλφισσα από την Αθήνα και επειδή δεν μπορούσε να αρνηθεί αποδέχτηκε το διορισμό. Βέβαια η οικονομική και ψυχολογική επιβάρυνση που έχει υποστεί είναι μεγάλη. Ποιος όμως τη ρωτάει και ενδιαφέρεται;

Η τροπολογία λοιπόν αναφέρει:

Άρθρο 59 παρ. 17

 α) Εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

διαγράφονται από τους πίνακες αναπληρωτών για το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης και για το επόμενο σχολικό έτος, εφόσον δεν αναλαμβάνουν για οποιονδήποτε λόγο υπηρεσία εντός πέντε ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και παραιτούνται κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους.

β) Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου δεν εφαρμόζονται για τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται για χρονικό διάστημα μικρότερο των τεσσάρων ημερολογιακών μηνών, τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται με πλήρες ή μειωμένο ωράριο για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων που λειτουργούν σε Ειδικά Καταστήματα Κράτησης Νέων, τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται κατά τη διάρκεια της εκπλήρωσης των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων και αδυνατούν για το λόγο αυτόν να αναλάβουν υπηρεσία, καθώς και για τους εκπαιδευτικούς που υποχρεούνται να παραιτηθούν προκειμένου να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

γ) Η περίπτωση α΄ της παραγράφου 45 του άρθρου 13 του ν. 3149/2003 (Α΄ 141), όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 4 του άρθρου 9 του ν. 3391/2005 (Α΄ 240),καταργείται.

 Από τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ.4 του Ν.3391/2005 ορίζεται ότι: « προσωρινοί αναπληρωτές που προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τον πίνακα αναπληρωτών διαγράφονται για το σχολικό έτος πρόσληψης, εφόσον δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία για οποιονδήποτε λόγο εντός δέκα ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους. Εάν αρνηθούν για δεύτερη φορά, διαγράφονται για το σχολικό έτος που διανύεται και για τα δύο επόμενα έτη».

Είναι φανερό λοιπόν  ότι η τροπολογία που ψηφίστηκε είναι πιο αυστηρή και κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα, αφού δε αφήνει κανένα πλέον περιθώριο για μη αποδοχή διορισμού.

Σας επισημαίνω λοιπόν ότι , σύμφωνα με τα παραπάνω:
α) Δεν υπάρχουν κυρώσεις για κάποιον που του ζητηθεί να είναι αναπληρωτής μετά τον Φεβρουάριο δηλ. από 1 Μαρτίου και μετά.
β) Δεν υπάρχουν κυρώσεις για κάποιον που έχει ήδη προσληφθεί ως ωρομίσθιος στο πρωινό πρόγραμμα και δεν επιθυμεί να είναι αναπληρωτής.
γ) Δεν έχουν καμία σχέση ο διορισμός από ΑΣΕΠ και η άρνηση για αναπληρωτής.

                                                                         Πάντα στη διάθεσή σας

 

                                                                           Τσίγγρος Δημήτρης

         

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 01 Ιανουάριος 1000 02:00
 

ΚΑΙΡΟΣ

Ιωάννινα
Ιωάννινα °C
B

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ