ΤΣΙΓΓΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΓΓΡΟΣ   
Τρίτη, 22 Νοέμβριος 2011 12:01
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

ΤΣΙΓΓΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                             Ιωάννινα 20-11-2011

ΤΗΛ:6974387423

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

 

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για μετάθεση από περιοχή σε περιοχή άλλα και εντός περιοχής (βελτίωση θέσης). Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 30η  Νοέμβρη. Παρόλα αυτά, ανησυχία και αγανάκτηση δημιουργεί το ενημερωτικό του αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Παληγιάννη Βασίλη ο οποίος αναφέρει:

«Με καθυστέρηση έντεκα (11) ημερών εκδόθηκε η εγκύκλιος των μεταθέσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Για αρκετές ημέρες «περιφέρονταν» σε διάφορα γραφεία σε μια προσπάθεια κάποιων για αλλαγές όχι με βάση τις προτάσεις του Κλάδου, που αγνοήθηκαν παντελώς, αλλά την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.»

Πιστεύω ότι όλοι μας αντιλαμβανόμαστε περί τίνος πρόκειται και γι αυτό δε θα  αναφερθώ εκτενέστερα. Θα πω μόνο ότι στις δύσκολες ώρες που βιώνουν η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί, κάποιοι συνεχίζουν να βλέπουν «ημετέρους».  

Πρέπει όμως να επισημάνω μερικά σημεία της εγκυκλίου και αυτά είναι:

 

1) Η εντοπιότητα και η συνυπηρέτηση θα υπολογιστούν με τους Καποδιστριακούς δήμους και όχι με τους Καλλικρατικούς και αυτό γιατί στους Καλλικρατικούς δήμους ανήκουν πλέον διαφορετικές περιοχές μετάθεσης. Στο νέο δήμο Μετσόβου για παράδειγμα, ανήκουν σχολεία σε τρεις διαφορετικές ζώνες. Ενδεικτικά αναφέρω τις σχολικές μονάδες: Μηλιάς Μετσόβου στη Δ΄ ζώνη, Μετσόβου στη Γ΄ ζώνη και Χρυσοβίτσας στη Β΄ ζώνη.

.

2)    Ειδικές κατηγορίες

Στην εγκύκλιο και σχετικά με το ποιες αιτήσεις θα αποσταλούν στο Υπουργείο, αναφέρονται οι ειδικές κατηγορίες μέσα από άρθρα και νόμους, χωρίς να είναι ξεκάθαρο ποιες είναι αυτές. Πιο αναλυτικά οι σχετικοί νόμοι και άρθρα αναφέρονται σε προηγούμενο ενημερωτικό μου με ημερομηνία 10-11-2010 το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας

 (http://www.syldnioa.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=620:2010-11-10-10-38-21&catid=58:2009-05-12-18-07-56&Itemid=100)

 

3)   Μόρια μεταθέσεων

Έχει διαπιστωθεί ότι αρκετοί συνάδελφοι συγχέουν τα μόρια των μεταθέσεων με τα μόρια των αποσπάσεων που εφαρμόστηκαν φέτος για πρώτη φορά. Τα μόρια των μεταθέσεων παραμένουν αυτά που γνωρίζαμε και δεν έχουν αλλάξει. Παρ’ όλα αυτά ο παρακάτω πίνακας δείχνει τη διαφορά:

ΚΡΙΤΗΡΙΑ

ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ

ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ

ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Χ 2,5

Χ 1

ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ

4

4

ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

4

10

ΓΑΜΟΣ

4

4

1 ΠΑΙΔΙ

4

5

  2 ΠΑΙΔΙΑ

4

6

  3 ΠΑΙΔΙΑ

6

8

4 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩ

7 ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ

10 ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ

Στις αποσπάσεις βέβαια μοριοδοτούνται και άλλοι οικογενειακοί λόγοι οι οποίοι δεν μοριοδοτούνται στις μεταθέσεις όπως η χηρεία, η μονογονεϊκή οικογένεια, η αναπηρία κ.ά.

 4)   Οργανικά κενά  Διαπολιτισμικού σχολείου Ιωαννίνων(9Ο Ιωαννίνων)

Με ημερομηνία 18-11-2011 εκδόθηκε η προκήρυξη της Διεύθυνσης Ιωαννίνων και έχει αποσταλεί στα σχολεία, ορίζοντας τα οργανικά κενά του 9ου Διαπολιτισμικού σχολείου Ιωαννίνων. Οι θέσεις έχουν ως εξής:

-Μία κενή οργανική θέση δασκάλου με επαρκή γνώση της Αλβανικής Γλώσσας

-Μία κενή οργανική θέση δασκάλου Ειδικής Αγωγής του Τμήματος Ένταξης με επαρκή γνώση της Αλβανικής γλώσσας.

Με την Υ.Α. 114163/Δ2/14-10-2004 (ΦΕΚ 1592/25-10-2004 τ.Β΄) ορίζονται τα  παρακάτω προσόντα κατά σειρά προτεραιότητας:

α) Επαρκή γνώση της ξένης γλώσσας της χώρας από την οποία προέρχεται το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών, οι οποίοι φοιτούν στα σχολεία αυτά. Ειδικά για την μετάθεση εκπαιδευτικών σε σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, στα οποία φοιτούν κατά πλειοψηφία Τσιγγάνοι μαθητές, δεν απαιτείται γνώση ξένης γλώσσας.

β) Ειδίκευση σε θέματα διδασκαλίας της Ελληνικής ως δεύτερης ή ξένης γλώσσας.

γ) Μετεκπαίδευση ή μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Διαπολιτισμικής Αγωγής.

δ) Μετεκπαίδευση ή μεταπτυχιακές σπουδές σε επιστήμες της αγωγής.

ε) Μετεκπαίδευση ή μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο διδασκαλίας τους.

στ) Διδακτική εμπειρία σε Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.

ζ) Διδακτική εμπειρία σε Τάξεις Υποδοχής ή Φροντιστηριακά Τμήματα.

η) Επαρκή γνώση μιας διεθνούς γλώσσας (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά).

θ)Βεβαιώσεις παρακολούθησης επιμορφωτικών σεμιναρίων σε θέματα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκαν από φορείς του ΥΠΕΠΘ ή συνεργαζόμενους με αυτό φορείς.

Η Υ.Α ορίζει επίσης:

-Τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια, στα οποία διαβιβάζονται οι αιτήσεις, συνεδριάζουν και αποφασίζουν για τις μεταθέσεις στα σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης πριν από τις μεταθέσεις από περιοχή σε περιοχή.

-Οι μετατιθέμενοι στα σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης μετάθεσης, για άλλα σχολεία της ίδιας ή άλλης περιοχής μετάθεσης, μετά την συμπλήρωση διετούς υπηρεσίας σε αυτά. Αιτήσεις εκπ/κών, που μετατίθενται στα σχολεία αυτά, και για άλλες κατηγορίες μεταθέσεων δεν λαμβάνονται υπόψη.

5)   Μεταθέσεις σε Πειραματικά σχολεία

  Τις επόμενες ημέρες αναμένεται σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου.

6)    Κατάργηση γραφείων

   Με τη δημοσίευση του Ν.4027(ΦΕΚ 233 Α'/4-11-2011) καταργούνται τα Γραφεία Εκπαίδευσης άρα και οι προϊστάμενοι αυτών. Ως εκ τούτου, για οποιοδήποτε θέμα μπορείτε να απευθύνεστε πλέον στη Διεύθυνση Π.Ε. στην οποία έχουν περάσει όλες οι αρμοδιότητες των Γραφείων.

 Κακώς στην εγκύκλιο των μεταθέσεων αναφέρονται συχνά (βλ. σελ. 3) οι λέξεις «Γραφεία» και «Προϊστάμενοι».

7)     Μεταθέσεις εντός περιοχής (βελτίωση θέσης)

         Να επισημάνω για μια φορά ακόμη, αφού αρκετοί δεν το γνωρίζουν, ότι βασική προϋπόθεση  για βελτίωση-αλλαγή της οργανικής θέσης εντός της περιοχής, είναι η κατάθεση αίτησης για βελτίωση θέσης έως 30 Νοέμβρη ώστε αργότερα να έχουμε δικαίωμα να διεκδικήσουμε μια νέα κενή οργανική θέση.

                                                                                Πάντα στη διάθεσή σας

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 22 Νοέμβριος 2011 14:01
 

ΚΑΙΡΟΣ

Ιωάννινα
Ιωάννινα °C
B

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ