ΔΗΜ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Τετάρτη, 31 Ιανουάριος 2024 21:26
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Τρίτη, 12 Δεκέμβριος 2023 20:11
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΣΥ
Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2023 07:09

ΔΑΚΕ


Συντάχθηκε απο τον/την Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Πέμπτη, 25 Απρίλιος 2024 15:07
Συντάχθηκε απο τον/την Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τετάρτη, 17 Απρίλιος 2024 22:16
Συντάχθηκε απο τον/την Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τετάρτη, 15 Νοέμβριος 2023 18:50

Ε.Ρ.Α.


Συντάχθηκε απο τον/την ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2022 16:25
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
Πέμπτη, 26 Μάιος 2022 14:53
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
Τρίτη, 03 Μάιος 2022 14:39

Α.Σ.Ε. - Π.Α.Μ.Ε.


Συντάχθηκε απο τον/την Α.Σ.Ε.-ΠΑΜΕ
Τρίτη, 04 Ιούνιος 2019 21:28
Συντάχθηκε απο τον/την Α.Σ.Ε.-ΠΑΜΕ
Τρίτη, 04 Ιούνιος 2019 21:25
Συντάχθηκε απο τον/την Α.Σ.Ε.-ΠΑΜΕ
Τετάρτη, 12 Δεκέμβριος 2018 19:22

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ


Συντάχθηκε απο τον/την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τρίτη, 02 Ιούνιος 2015 18:51
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τετάρτη, 20 Μάιος 2015 19:37
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τρίτη, 12 Μάιος 2015 19:06
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 4 9-12-2008 PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 10 Μάιος 2009 07:53

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ                               Ιωάννινα, 9-12-2008

ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΑΡΑΠΗ 1α - 45332 - ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΤΗΛ.-FAX: 26510-78747

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 4

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Ν. Ιωαννίνων, εύχεται σε όλα τα μέλη του: ¨Καλές γιορτές με υγεία - Χρόνια πολλά - Ειρηνικό και ευτυχισμένο το 2009 ¨.

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την παραίτηση του μέλους του Δ.Σ. Μπρίκου Θανάση, τη θέση του στο Δ.Σ. καταλαμβάνει η συνάδελφος Βαρτζιώτη Λαμπρινή με τηλ.: 6943909292.

Θέμα 1ο : ¨Περιοδικό Δείκτες εκπαίδευσης¨

Το περιοδικό ¨Δείκτες Εκπαίδευσης¨ κλείνει φέτος εννιά χρόνια κυκλοφορίας. Στόχος του Δ.Σ. είναι όχι μόνο η συνέχιση της κυκλοφορίας του, αλλά και η ποιοτική του αναβάθμιση.

Οι ¨Δείκτες Εκπαίδευσης¨ θα πρέπει να συνεχίσουν να αποτελούν το μέσο με το οποίο παρουσιάζονται ζητήματα και προτάσεις εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος στην εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία γενικότερα και το μέσο προβολής του πολυδιάστατου εκπαιδευτικού μας έργου.

Όσοι συνάδελφοι προσφέρονται να συμμετάσχουν στο εγχείρημά μας και με την εθελοντική τους συμμετοχή να συνεισφέρουν σ΄αυτό,  καλούνται να παρευρεθούν στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 του Δεκέμβρη 2008  και ώρα 6.00 μ.μ. , στα γραφεία του Συλλόγου μας που βρίσκονται στην αυλή του συγκροτήματος των σχολείων της Ακαδημίας ( παλιό κυλικείο).

 

Θέμα 2ο: ¨Διεκδίκηση επιδόματος 120 ευρώ¨

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Ν. Ιωαννίνων αποφάσισε ομόφωνα, να θέσει υπόψη της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων  Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων,  Οικονομίας και Οικονομικών, μια αδικία που υπάρχει εδώ και χρόνια και η οποία επεκτείνεται με το σ/ν ¨Προστασία δανειοληπτών και άλλες διατάξεις¨, που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή των Ελλήνων.

Σ΄αυτό το σχέδιο νόμου κατατέθηκε τροπολογία από τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης και Απασχόλησης και Κοινωνικής προστασίας, σύμφωνα με την οποία το επίδομα των προβληματικών περιοχών της παραγράφου 4 περίπτωση γ του άρθρου 8 του Ν. 3205/2003 (ΦΕΚ Α΄297) επεκτείνεται και στους υπαλλήλους του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. που υπηρετούν σε υπηρεσίες του νομού Σερρών, όπως ακριβώς ισχύει και για τους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς και Κιλκίς. Στην αιτιολογημένη έκθεση της τροπολογίας η Κυβέρνηση επικαλείται λόγους ίσης μεταχείρισης με άλλους υπαλλήλους που υπηρετούν σε όμοιες περιοχές.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση δε δέχτηκε την τροπολογία - προσθήκη, τοπικού  βουλευτή για επέκταση του εν λόγω επιδόματος στους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, μολονότι οι λόγοι ίσης μεταχείρισης αυτό θα επέβαλαν. Οι νομοί Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας είναι ίσως από τους λίγους νομούς της χώρας που έχουν σύνορα με τρίτες χώρες και από τους πλέον προβληματικούς. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε την τύχη να κατάγεται ο Πρωθυπουργός της χώρας από την περιοχή μας. Θεωρούμε ότι αυτή η αδικία πρέπει να σταματήσει.

Ζητάμε την άμεση κατάθεση σχετικής τροπολογίας και την επέκταση του επιδόματος παραμεθόριων περιοχών και στους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ν. Ιωαννίνων που κοινοποιείται το παρόν καλείται να αναλάβει πρωτοβουλία για τη στήριξη του αιτήματος και την προώθηση για λύση αυτού.

 

Θέμα 3ο: ¨Απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου¨

 

Με αφορμή την εντολή του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου για Ένορκη Διοικητική Εξέταση, το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας, παρακολουθεί μια πρωτοφανή και απαράδεκτη διαδικασία δίωξης συναδέλφου που παραβιάζει κάθε δεοντολογική και νόμιμη διαδικασία.

Θεωρούμε απαράδεκτη και αντιδεοντολογική την ενέργεια του Περιφερειακού Διευθυντή, καθώς ανακοινώνει την παραπομπή του συναδέλφου σε Ε.Δ.Ε. τηλεοπτικά, αναπαράγοντας στοιχεία και καταγγελίες που διοχετεύθηκαν στα Μ.Μ.Ε., χωρίς προηγουμένως να επιβεβαιώσει την ορθότητα των καταγγελιών ή να εκφράσει επιφύλαξη για ευνόητους λόγους, καταγγελίες περί προσβολής ή περιφρόνησης θρησκευτικών συμβόλων.

Παραβιάζεται  κάθε δεοντολογική και νόμιμη διάσταση καθώς η τηλεοπτική ανακοίνωση έναρξης Ε.Δ.Ε. συνοδεύτηκε με την πρόθεσή του για απόλυση, εκδικάζοντας ο ίδιος και προκαθορίζοντας τις ποινές για κατηγορίες, καταγγελίες  και επιχειρήματα που μέχρι σήμερα δεν έχουν ανακοινωθεί στον εκπαιδευτικό αν και αυτό ζητήθηκε από τον ίδιο εγγράφως.

Αποτελεί τουλάχιστον υπερβολή και ασυνήθιστο για τα εκπαιδευτικά πράγματα, η διενέργεια Ε.Δ.Ε. για ένα εκπαιδευτικής φύσης ζήτημα. Μέσα σ'ένα δημοκρατικό σχολείο οι Παιδαγωγικές απόψεις, οι διδακτικές επιλογές, η μεθοδολογία, είναι ελεύθερες.

Δέχονται κριτική, αλλά δεν γίνονται ούτε αποτελούν αντικείμενο Ε.Δ.Ε. Η ποινικοποίησή τους είναι επικίνδυνη και θυμίζει άλλες εποχές.

Τα προβλήματα, οι δυσκολίες, τα ερωτήματα και οι αντιξοότητες της διδακτικής πράξης, θα πρέπει να λύνονται μέσα στο σχολείο από το σύλλογο διδασκόντων, το κυρίαρχο όργανο και φυσικά με την ουσιαστική συνδρομή του Σχολικού Συμβούλου, του επιστημονικού συνεργάτη κάθε εκπαιδευτικού.

Η διενέργεια Ε.Δ.Ε. για τέτοιας φύσης ζητήματα, αποτελεί προσβολή απέναντι στο σύνολο των εκπαιδευτικών που χωρίς ουσιαστική επιμόρφωση και άλλες υποστηρικτικές δομές, αφιερώνονται στην υπόθεση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, προσπαθώντας παράλληλα να καλύψουν τα κενά και τις αδυναμίες που τα νέα βιβλία συχνά παρουσιάζουν.

Ακόμη η ποινικοποίηση της Παιδαγωγικής Ελευθερίας, των μεθοδολογικών και διδακτικών επιλογών του δασκάλου, έρχεται σε αντίθεση με τις προτάσεις του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για καινοτομίες, πρωτότυπες ιδέες και διαχείριση του διδακτικού υλικού σύμφωνα με τις επιλογές του εκπαιδευτικού, για το καλό της μάθησης και του σχολικού κλίματος.

Καλούμε:

1. Τον Περιφερειακό Διευθυντή να αποσύρει άμεσα την αδικαιολόγητη και αστήριχτη διενέργεια Ε.Δ.Ε., να σταματήσει τώρα τον επικίνδυνο δρόμο που αναγάγει τη διδασκαλία σε διοικητική πράξη και ποινικοποίηση της Παιδαγωγικής Ελευθερίας.

2. Καλούμε επίσης τους Προϊσταμένους και τους Σχολικούς Συμβούλους, να πάρουν θέση.

Δηλώνουμε πως θα σταθούμε  όλοι δίπλα στο συνάδελφο, θα αντιδράσουμε και θα καλέσουμε σε συστράτευση και στήριξη, την τοπική κοινωνία, την επιστημονική κοινότητα του Νομού και της χώρας.

Θα λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε στο μέλλον να μη συμβούν ανάλογες διώξεις. Ο αυταρχισμός δε θα περάσει. Είναι ξένος με τη φύση του σχολείου και είναι υποχρέωση κάθε πολίτη να τον αποκρούσει.

 

Θέμα 4ο: Αιμοδοσία

Η Τράπεζα αίματος του Συλλόγου μας, για άλλη μια φορά, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να αδυνατεί να καλύψει σοβαρές και επείγουσες ανάγκες των μελών. Οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι αιμοδότες ελάχιστοι.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, διενεργεί- διοργανώνει εβδομάδα αιμοδοσίας από 15 ως 23 Δεκεμβρίου 2008 και καλεί όσους μπορούν να αιμοδοτήσουν να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή.

Για τη διευκόλυνση των αιμοδοτών και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Γεν. Νοσοκομείο Χατζηκώστα, όπου βρίσκεται η έδρα της Τράπεζας ή σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, αρκεί να δηλωθεί ότι αιμοδοτεί για το Σύλλογό μας.

Για να διατηρηθεί ένα μεγάλο αποθεματικό παρακαλούνται όσοι ευεργετούνται να έχουν υπόψη τους, πως όλες οι Τράπεζες αίματος λειτουργούν με τη λογική της αναπλήρωσης.

Με αυτό τον τρόπο το Δ.Σ. θα μπορεί να ανταποκρίνεται με περισσότερες μονάδες σε κάθε αίτημα.

Καλούμε τους Συλλόγους διδασκόντων όλων των σχολείων να κάνουν υπόθεσή τους την αισιόδοξη αυτή πρόταση του Συλλόγου μας.

 

Τηλ. Επικοινωνίας:  Μπουκομάνης Δημήτριος   6973824236

Έξαρχος Αθανάσιος   6946949539

Κωσταγιάννης Αθανάσιος   6976430183

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΣ                       ΠΟΛΥΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 01 Ιανουάριος 1000 02:00
 

ΚΑΙΡΟΣ

Ιωάννινα
Ιωάννινα °C
B

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ